Мешканці вулиць Луцька проти їхнього перейменування

Мешканці вулиць Луцька проти їхнього перейменування
Мешканці вулиць Бринського та Щорса в Луцьку скаржаться проти їхнього перейменування.

Про це йшлося 21 січня під час засідання комісії з перейменування вулиць міста Луцької міської ради.

Як зазначив голова комісії, депутат Сергій Григоренко, на адресу комісії надійшло звернення від мешканців двох вулиць - Бринського та Щорса. Суть обох листів однакова - мешканці не хочуть їх перейменовувати.

Мешканці вулиці Щорса мотивують своє позицію тим, що доведеться витрачати кошти на перейменування. Вони також називають спробу перейменувати вулицю "законом, який прийняла Луцька міська рада".

Члени комісії порадилися і вирішили дати відповідь мешканцям обох вулиць. Депутати збираються відписати, що відміняти рішення міської ради про перейменування вулиць - не в їхній компетенції. Адже ідеться про назви тих вулиць, які вже пройшли погодження депутатами на сесії.

Крім того, у відповіді дадуть довідку про тих людей, іменем яких перейменують вулицю.

Нагадаємо, рішення про перейменування вулиць міста вступить в дію у червні. Також впорядкують нумерацію будинків на цих вулицях.

Вулицю Бринського планують перейменувати на честь луцького архітектора Ростислава Метельницького, який запроектував кінотеатр "Промінь", заповідник "Старий Луцьк", житловий район Гнідава та багато будинків у Луцьку.

Вулицю Щорса - на волинського поета і журналіста Олександра Богачука.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Комуністичне кодло намагається зберегти останні острівки совдепії в Луцьку.
Відповісти
Богачук помер комуністом. Вже за Незалежності. Нащо міняти шило на мило?
Відповісти
Щорс був українцем як не крути, причому його історія доволі мутна з огляду на комуняцьку пропаганду. Подейкують, що він хотів перейти зі своїми червоними козаками на бік петлюрівців, тому чекісти його...
Відповісти
не надо политизировать эту проблему.кто и за чей счет будет переоформлять документы,паспорта жильцов и т.п?переоформление сейчас стоит не дешево!!!
Відповісти
В міській раді м.Луцька не знайшлося більших проблем ніж перейменевання вулиць?????І що маємо? ....проблеми на голову мешканців цих вулиць.....
Відповісти
які ж це проблеми? Це РЕФОРМИ!
Ще й які! Від перейменування миттєво наступає пакращення, вулиці прибируться самі собою, криміногенність впаде автоматично, завжди буде сяяти сонце, ну і лохторат поповнить бюджет за зміну документів.
Відповісти
Побудуй вулицю, проспект, мыкрорайон, назви як хочеш, а те, що є, залиш як було. Від історії не втекти. У Франції досі стоять пам"ятники Кромвелю, Робесп"єру і ніхто не намагається їх знести або перейменувати вулиці і площі з їх іменами. Що ж, безкінечно міняти таблички і перевидавати мапи, а заодно плутати людей? В Європі то так, але у нас підхід інший: якщо сьогодні гірше, ніж учора, слід стерти пам"ять про це благополучне "вчора". Не гідною справою - реконструкцією, ремонтом фасадів будинків, новою бруківкою, ліхтарями, а банальною заміною табличок на нові...
Сумно.
Відповісти
Перейменовувати треба, але з умом. Тільки ж погляньте на тих, хто сидить на сесії міської ради. В кого з них інтелект голову розпирає. Звідти й пропозиції. В чому геніальність проектів кінотеатру чи будинків Гнідави? Коробки коробками. Богачук запам'ятався для старшого покоління "Трояндами", Мах "Ожинами". І все. За це вулиці називати їхніми іменами. В Луцьку є вулиця Бандери, який і не чув про Луцьк, а чому нема засновника УПА Боровця, який в'їжджав сюди зі своїми повстанцями. От замість Бринського перйменуйте на Боровця. Ніхто не буде проти. А вулиці Петлюри, Алмазова вже є в Луцьку? Вони ходили цими вулицями.
Відповісти
Чому депутати міської ради ніколи не прислухаються до думки жителів вулиць, які хоче перейменувати "2" депутати, які в своєму житті нічого не зробили для Луцька іїх жителів, а дозволяють змінювати історію Луцька. Гнати треба в шию таких гнилих обранців!!!
Відповісти
Є дуже простий спосіб.Де нехочуть мешканці міняти назву вулиці нехай їїсамі і прибирають.не велика біда як що на луць знайдеться таких вулиць пять .Усі будуть знати ,що на цій вулиці живуть смирдотники.
Відповісти
Та й на "свідомітних" вулицях сніг не чистять...
Відповісти
для марка
вулиця Боровця в Луцьку вже є
Відповісти
Останні новини
Мешканці вулиць Луцька проти їхнього перейменування
21 січень, 2013, 18:23