ТОП-5 цікавинок про ковельську «патрульку»

ТОП-5 цікавинок про ковельську «патрульку»
3 лютого у м. Ковелі відбулось відкриття відділу патрульної поліції. Наразі тут охороняють безпеку як місцеві полісмени, так і поліцейські з інших міст. Набір у патрульну поліцію Ковеля триває.
У прес-службі патрульної поліції Волині вибрали 5 найцікавіших фактів про новостворений відділ.

1. Полісмени здійснюють патрулювання на 12 службових автомобілях Mitsubishi Outlander, які спеціально доставили з Києва для цього відділу. Транспортні засоби отримала Національна поліція в рамках Кіотського протоколу. Кросовер Mitsubishi Outlander поєднує в собі бензиновий і два електромотора з приводом на всі чотири колеса і можливістю працювати тільки на електричному приводі, ззовні він не відрізняється від свого неелектричного прототипу. Автономний пробіг тільки на електричній батареї становить 52 км на швидкості до 120 км / год, загальний запас ходу 897 км. Витрата палива становить - 1,9 л на 100 км. При цьому викиди СО2 скорочені в кілька разів і складають від 44 г / км. Повна зарядка батареї від мережі з напругою 220 В і силою струму 10 ампер займає всього 4 години, швидка підзарядка - 30 хв для досягнення рівня заряду 80%.

2. Кожна молода людина у віці від 20 до 35 років ще може спробувати свої сили, щоб стати патрульним поліцейським Ковеля. Як зазначив на відкритті відділу заступник Голови Національної поліції, волинянин Олександр Фацевич, він мріє, аби тут служили ковельчани, волиняни. По штату тут має працювати близько 100 поліцейських. Наразі, аби патрулювання здійснювалось повноцінно, в цьому допомагають полісмени з інших міст. Але ми запрошуємо до лав патрульних усіх охочих, зокрема, місцевих жителів, які мають бажання і мотивацію охороняти своє місто і робити його кращим. Перший крок – це заповнення анкети на сайті: http://anketa.patrol.police.gov.ua/

3. Ковельський відділ патрульної поліції, окрім служби в місті, здійснює охорону порядку також на дорогах Ковель – Ягодин, Ковель – Луцьк, Ковель – Маневичі і на 2 стаціонарних постах: у с. Вишнів та смт. Маневичі. Окрім того, 5 екіпажів охороняють публічну безпеку в Ковелі.

4. Першої ночі на зміну заступило 9 екіпажів, які опрацювали 9 викликів з лінії 102 та склали 24 адміністративні матеріали (з яких 2 – на нетверезих водіїв). Було й одне виявлення наркотичних речовин, про що ми повідомляли раніше. Удень 4 лютого, опрацювали 11 викликів та склали 21 адміністративний матеріал.

У ніч на 5 лютого опрацювали 9 викликів та ще 3 створили самостійно (тобто патрульні самі, без виклику на 102, виявили проблему і опрацювали її), оформили 20 постанов за порушення ПДР. Загалом щозміни перевіряли понад 70 транспортних засобів та понад 80 осіб. Найбільш поширені виклики – про сімейні сварки, – зазначають полісмени.

5. Відділ поліції розташований за адресою: вул. Незалежності, 156. Цій історичні будівлі понад 100 років, – розповіли у місцевому музеї. Збудована вона ще за царського періоду. У 20-х роках минулого століття там розміщувався магістрат, тобто орган самоврядування і суду. Після цього – підрозділи поліції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.