Волинська ОДА виграла справу «Волиньторфу»

Волинська ОДА виграла справу «Волиньторфу»
Постановою Львівського апеляційного адміністративного суду скасовано рішення Волинського окружного адміністративного суду. Віднині справу державного підприємства «Волиньторф» закрито.

Про це повідомив начальник юридичного управління облдержадміністрації Віталй Потапенко, який курував справу, – повідомляють у відділі інформаційної роботи Волинської ОДА.

Варто нагадати, що на 6 вересня 2017 року голова облдержадміністрації Володимир Гунчик підписав розпорядження №449 «Про виконання розпоряджень голови облдержадміністрації від 24 липня 2017 року №373 та №374», яким скасував попереднє розпорядження щодо поновлення договорів оренди земельних ділянок для підприємства «Волиньторф». Такому рішенню передувало застереження прокуратури Волинської області.

Тим паче, що згодом керівник найвищої виконавчої гілки влади в області отримав висновки Міністерства екології та природних ресурсів України та Державної служби геології і надр України, які підтвердили: землі, про які йде мова – особливо цінні, а відтак, їх використання обмежене.

Із таким рішенням не погодилося керівництво підприємства, звернувшись до Волинського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправними дії голови облдержадміністрації та скасувати останнє розпорядження.

Раніше Волинський окружний суд задовольнив позов, однак рішення не набрало законної сили, адже його оскаржили у Львівському апеляційному суді.

Львівський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію Володимира Гунчика щодо правового використання земель та закрив справу ДП «Волиньторф».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це БРЕХНЯ
Відповісти
А чим тут пишатись. Стаття написана в якомусь такому пафосному і піднесеному стилі. Губернатору за це медаль потрібно дати, чи нову каску "торф_яника" ??? Хто буде обігрівати хоча б школи, садочки, РДА області ? Чи на "верхівці" приглянувся заводик. Держава воює з державою. То нехай знайде інші землі, тільки економічно вигідні. А не будь-що!
Відповісти