У ногу з часом: луцькій школі подарували мультиборд. ФОТО

У ногу з часом: луцькій школі подарували мультиборд. ФОТО
Луцька спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №1 отримала від засновника Громадянського руху «Свідомі» Андрія Покровського інтерактивну панель для ефективнішого навчання.

Презентували дошку сьогодні, 6 лютого. Червону стрічку перерізав директор школи Андрій Киця.

«Ця подія сталась у нас завдяки меценату Андрія Покровському, депутату Луцької міської ради. Власне оце обладнання придбано за його кошти, за що ми йому дуже вдячні і вважаємо, що це дуже потрібна і корисна річ. А чому вона потрібна? Це і ноутбук, і телевізор, і інтернет, і озвучення і дуже багато функцій, які можна використовувати в навчальному процес», - сказав Андрій Киця.

До слова, коштує «MultiBoard» близько 5 тисяч доларів.

Співзасновник Громадянського руху «Свідомі» Павло Павлюк сказав, що така панель – вимога ХХІ століття.

«Гасло і стратегічна мета цього проекту звучить так – «MultiBoard» в кожну школу». Ідея ця виникла в Андрія Покровського. Озвучив він її на нараді помічників. Це було десь наприкінці серпня на початку вересня», - зазначив Павло Павлюк.

За словами співзасновника Громадянського руху «Свідомі», досвід використання панелей команда руху запозичувала у Львова, де чи не в кожній школі є такі інновації. Для цього їздили у львівські школи, вивчали, як працює техніка, спілкувались із компанією, яка займається реалізацією панелей.

Андрій Киця і Павло Павлюк
Андрій Киця і Павло Павлюк


«Ми хочемо розпочати з 1–ї школи згідно з порядковим номером. Потім хочемо зробити 1-шу школу площадкою, де зберемо голів піклувальних рад усіх шкіл міста Луцька, а в подальшому директорів. Хочемо, щоб наша ціль та стратегія мали реалізацію, і все будемо для цього робити. Це третє покоління демонстраційних матеріалів. Раніше були плакати, на яких демонструвались ті чи інші процеси з біології, історії, географії. Потім була мильтимедійна дошка, яка складалась з проектора, екрана. А зараз такий мультистенд з вмонтованим комп’ютером. На ньому можуть відображатися всі процеси в 3D-форматах», - додав Павло Павлюк.

Він висловив сподівання, що спершу такі дошки закуплять для всіх шкіл Луцька, а потім працюватимуть над тим, щоб діти у кожному класі могли вчитись за новітніми технологіями. На це потрібно більше 3 мільйонів гривень.

Згодом директор фірми-постачальника мультиборда Юрій Табачин розповів про переваги приладу та продемонстрував, як виглядатиме навчальний процес завдяки її використанню.



Зі слів Табачина, сучасні діти «продвинутіші» за своїх вчителів, а старше покоління боїться нових технологій, щоб не здатись в очах дітей нерозумними, якщо щось не вдаватиметься. Ця ж панель буде доступна і дітям, і наставникам. Крім того, вона антивандальна – не «боїться» ударів.

Юрій Табачин показав 3D-модель будови вуха та формулу молекули, покрутив їх у різних проекціях. Він зауважив, що використовувати «MultiBoard» можна без прив’язки до кабінету, а навчання можна проводити різними мовами. Також є озвучення та підписи до різних моделей і схем.

Крім того, можна схематично щось малювати, наприклад, напрям руху війська на історичній карті.

Від Громадянського руху «Свідомі» Юрію Табачину, директору школи Андрію Киці та начальнику управління освіти міської ради Зіновії Лещенко вручили подяки за допомогу в поширенні передових технологій у луцьких школах.

Завершилась презентація відкритим уроком для школярів про безпеку в інтернеті, який провели з нагоди Всесвітнього дня безпечного інтернету, що відзначають 6 лютого.

До слова, Андрій Покровський готує проект рішення Луцької міської ради, відповідно до якого з бюджету Луцька виділять кошти на купівлю мультибордів у всі школи міста.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто Рада за свою школу!!! :D Хоч вже там і не навчаюсь.
Відповісти