Сусідство зі студентами-квартирантами із негазифікованих районів небезпечне

Сусідство зі студентами-квартирантами із негазифікованих районів небезпечне
Квартиранти, особливо, студенти із негазифікованих районів Волині, залишаються однією із головних груп ризику, коли йдеться про газову безпеку в житлових приміщеннях.

У молодих людей повністю відсутні навики користування газовими приладами та знання правил безпечного користування газом, повідомили в прес-центрі ПАТ «Волиньгаз».

Кожен новий мешканець орендованого житла лише поверхнево ознайомлюється із особливостями газових приладів в оселі. Це істотно підвищує ймовірність аварійних ситуацій через незнання правил безпечного користування газом у побуті.

Разом з тим, норма, за якою балансоутримувачі будинків, ЖЕКи чи ОСББ, повинні слідкувати за перезаселенням житла, давно не виконується. Адже саме балансоутримувач має слідкувати за тим, щоб заселення чи перезаселення житла відбувалося лише після проходження новими мешканцями відповідного інструктажу у місцевому газовому господарстві.

Сьогодні перезаселення набуло великих масштабів, адже по місту багато помешкань здається в оренду. Якщо раніше ЖЕКи хоч трохи слідкували за тим, хто вселяється до помешкань, то сьогодні об’єднання співвласників житлових будинків, які прийшли на зміну традиційним житлово-експлуатаційним конторам, часто не в курсі своїх обов’язків. Виникає ситуація, коли до квартири вселяється людина, яка ніколи не користувалась газовим приладами і не знає правил їх безпечної експлуатації.

Новий господар часто не знає, що самовільна заміна, переобладнання чи ремонт газових приладів може призвести до вибуху та руйнування будинку, що обігрівання приміщення газовою плитою часто закінчується отруєнням чадним газом або смертю.

Кожного опалювального сезону в різних регіонах України трапляються трагічні випадки, коли через недбале ставлення до працюючих газових приладів гинуть люди. Протягом 2012 року загалом по країні при використанні газу у побуті постраждало понад 260 українців і майже 90 загинуло.

Газову безпеку суттєво поліпшить усвідомлення кожним мешканцем того, що принцип «моя хата скраю», не працює в багатоквартирних будинках, що господар кожної квартири несе персональну відповідальність за тих, хто проживає в його помешканні, наголошують у «Волиньгазі».

Самі сусіди повинні слідкувати, щоб ЖЕК або ОСББ направляв кожного нового мешканця будинку на інструктаж у місцеве газове господарство. Лише тоді можна не переживати, що новий сусід не підірве квартиру, під’їзд чи весь будинок, йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сусідство зі студентами-квартирантами із негазифікованих районів небезпечне
22 січень, 2013, 11:19