У Луцьку пішоходи «лізуть» під колеса авто з сиренами. ФОТО

У Луцьку пішоходи «лізуть» під колеса авто з сиренами. ФОТО
Відпрацювання патрульної поліції з працівниками швидкої медичної допомоги відбулось на вулицях Луцька.

Протягом години учасники зафіксували, що більшість водіїв намагаються знайти можливість, аби пропустити автомобілі з спецсигналами, але є й такі, які розгублюються і втрачають орієнтир, – повідомляють у прес-службі патрульної поліції Волині.

«На дорозі такого бути не може, бо дорожня обстановка змінюється щосекунди, і водій має бути підготовленим, що десь поспішатиме на виклик швидка, поліція чи автомобіль ДСНС, десь може вискочити неуважний пішохід», – каже інспектор патрульної поліції Волині Валентин Парфенюк.

Разом з тим, пішоходи, як виявилось, менш свідомі, і не завжди пропускають автомобілі зі звуковими сигналами та маячками.

«Зазвичай пішоходи або втікають, або не знають, що робити. Порадив би їм почитати і повторити Правила дорожнього руху, бо від цього залежить їхня безпека і життя. Як тільки пішохід чує спецсигнал, повинен одразу звернути на це увагу і дати дорогу, адже швидка і поліція не їдуть просто так, а поспішають на допомогу, і втрачені секунди можуть коштувати комусь життя. Не менш важливу роль відіграє профілактична робота з дітьми», – поділився інспектор Сергій Язвінський.

«Люди мають розуміти, що автомобіль зі звуковими сигналами і проблисковими маячками не їде просто так, і пропускати його повинні всі учасники дорожнього руху, – розповідає водій швидкої Олександр. – По місту ми маємо приїхати на виклик за 10 хвилин, і щоб це вдавалось, необхідне розуміння як з боку водіїв, так і пішоходів».

Водіям за ненадання переваги в русі спецтранспорту загрожує штраф 510 гривень, пішоходам – попередження або від 17 гривень штрафу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Карл, 17грн?????? Їх карати як і водіїв!
Відповісти
Наші пішоходи дуже неадекватні, лізуть під колеса і така ситуація по всьому місту. Насправді зранку страшно їхати, тому що не знаєш звідки воно вибіжить. Зараз слизько, не завжди можна вчасно загальмувати, але лізуть як скажені. До переходу 10 чи 5 метрів, але потрібно переходити поза ним. Горить червоне для пішоходів - все одно потрібно лізти. Коли до людей прийде який розум?
Відповісти