У Міндоходів розповіли, як отримати податкову знижку за навчання

У Міндоходів розповіли, як отримати податкову знижку за навчання
Платник податків, який у 2012 році сплачував податок за своє навчання (середньо-професійне або вищу освіту) або навчання члена своєї сім'ї І-го ступеня споріднення, має право на податкову знижку.

Як повідомили у Міністерстві доходів і зборів, така особа може повернути з бюджету суму витрачених коштів за навчання, але не більше 15 % (ставка податку), пише Gazeta.ua.

Для отримання такої знижки необхідно до 31 грудня 2013 року включно, тобто протягом всього 2013 року, подати до Державної податкової інспекції за місцем проживання річну податкову декларацію про майновий стан і доходи.

Також треба надати документи, що підтверджують суми коштів, сплачених за навчання. До їх переліку входять квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, договір з навчальним закладом, довідка про отримані у звітному році доходи, документи, які підтверджують ступінь споріднення (у разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім'ї І-го ступеня споріднення) тощо.

Для прискорення проведення податковим органом розрахунку сум, що підлягають поверненню з бюджету, Міндоходів рекомендувало одразу надавати до податкового органу разом із декларацією копії зазначених документів.

Оригінали таких документів не надсилаються органу ДПС, але підлягають зберіганню платником податку протягом строку, достатнього для проведення податкової перевірки.

"Важливо знати, якщо до кінця 2013 року платник податку не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2012 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься", - зазначили у Міндоходів.

Довідка.


Податкова знижка - це сума витрат платника податку у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) протягом звітного року, на суму яких дозволяється зменшення суми загального річного оподатковуваного доходу у вигляді заробітної плати, одержаного за наслідками такого року (стаття 166 Податкового кодексу).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Міндоходів розповіли, як отримати податкову знижку за навчання
22 січень, 2013, 11:55