Прорив до далеких польотів у космосі: запуск ракети Ілона Маска

Прорив до далеких польотів у космосі: запуск ракети Ілона Маска
Американська компанія SpaceX успішно здійснила перший тестовий запуск ракетоносія Falcon Heavy з космодрому на мисі Канаверал, штат Флорида (США).

Старт відбувся з легендарного стартового майданчику 39А, звідки Космічного центру імені Кеннеді, звідки NASA робить запуски своїх найбільш видатних досягнень, - передає Укрінформ.

«Коли Falcon Heavy підніметься, він стане найпотужнішою діючою ракетою у світі у двократному еквіваленті з можливістю підняти на орбіту майже 64 тонни – маси більшої, ніж реактивний літак Boeing 737 з екіпажем, пасажирами, багажем і пальним на борту», - охарактеризували можливості нового ракетоносія у SpaceX.

Це означає, що SpaceX здійснила прорив на шляху до далеких польотів у Космос, яку поставив перед собою засновник компанії Ілон Маск.

Перший пуск спочатку був запланований на першу годину вівторка, втім через несприятливі погодні умови, а саме вітри на різних висотах, старт був перенесений на кілька годин пізніше. Перша ступінь Falcon Heavy складається з трьох двигунів Falcon 9, які вже зарекомендували свою надійність у серії попередніх запусків.

Очікується, що три багаторазових двигуни ракети повернуться на Землю через кілька годин після старту.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прорив до далеких польотів у космосі: запуск ракети Ілона Маска
06 лютий, 2018, 23:42