На Волині продовжуть боротьбу з хворобою Боткіна

На Волині продовжуть боротьбу з хворобою Боткіна
В селі Піща Шацького району працюють над ліквідацією спалаху вірусного гепатиту А, де кількість захворілих досягла 9 осіб.

Захворювання протікають у формі середньої важкості, на даний час продовжують лікуватися в інфекційному стаціонарі 4 особи, - інформує Волинський лабораторний центр.

За останній тиждень виявлено захворювання у учениці 10-го класу місцевої школи, де навчається понад 140 дітей, тому є загроза поширення інфекції в навчальному закладі.

Зазначається, що медики провели повний комплекс необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів, забезпечено медичне спостереження за контактними, проведена заключна дезінфекція в осередку захворювання.

Проведено понад 140 лабораторних досліджень зовнішнього середовища, в тому числі понад 90 — в навчальному закладі. Зокрема досліджено на бактеріальну забрудненість та вірус гепатиту А питну воду в домашніх осередках захворювань та в школі.

За результатами лабораторного контролю антигену гепатиту А в колодязній воді не виявлено, що дало підстави виключити водний шлях передачі інфекції. Епідеміологічним розслідуванням встановлено основний шлях передачі – контактно-побутовий, що вказує на тісний побутовий контакт в сімейних умовах, так як усі захворілі є родичами та друзями.

Дирекцією школи за рекомендацією лікарів-епідеміологів призупинено роботу харчоблоку школи, розроблено план заходів по локалізації та ліквідації осередку захворювання, додатково закуплено миючі та дезінфікуючі засоби, посилено контроль за режимом прибирання в закладі та дотриманням правил особистої гігієни учнями.

Епідрозслідування триває.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині продовжуть боротьбу з хворобою Боткіна
07 лютий, 2018, 12:48