Шахтарський бунт на Волині: подробиці конфлікту

Шахтарський бунт на Волині: подробиці конфлікту
Понад 200 гірників Нововолинської шахти відмовилися спускатися під землю, протестуючи проти закриття копальні.

Гірники впевнені, що саме до такого результату може призвести реорганізація, яку розпочинають на підприємстві. Тому вони бояться залишитися без роботи, - повідомляє 5 канал.

«Є деякі люди, які ставлять палки в колеса і оформлюють документи на реструктуризацію дев'ятої шахти, тобто, на переведення її у 3-ю категорію. Це, словом, закривати підприємство. Ми сюди ходимо для чого? Ми годуємо сім'ї з цієї роботи», - наголошує шахтар Микола Ковальчук.

Разом із тим, профспілка гірників шахти № 9 стверджує, що підприємство перевиконує планові показники видобутку вугілля, тож закривати її не планували.

На роботу погодилися шахтарі 2-ї зміни після того, як керівники пообіцяли, що профільний міністр Ігор Насалик особисто приїде до Нововолинська і зустрінеться з ними.

«Зі слів міністра на зустрічі, підприємство буде працювати у будь-якому випадку по видобутку вугілля. Ніхто його закривати не збирається, але структура всього вугільного комплексу держави передбачає, щоб всі підприємства, всі шахти були як окремі ДП», - пояснює ситуацію директор ДП «Волиньвугілля» Андрій Пилипюк.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шахтарський бунт на Волині: подробиці конфлікту
08 лютий, 2018, 00:09