Справа Зайцевої: з’явилася ще одна постраждала

Справа Зайцевої: з’явилася ще одна постраждала
Пасажирка автомобіля Lexus, яким керувала 20-річна Олена Зайцева, визнана постраждалою у справі про резонансну ДТП в Харкові, в результаті якої загинули шестеро пішоходів і ще кілька осіб постраждали.

Повідомлення про це розміщено в мережі на сторінці NewsRoom з посиланням на адвоката другого обвинуваченого в цій справі водія Volkswagen Touareg Геннадія ДроноваСергія Перепелицю, – пише Укрінформ.

«У справі з'явився шостий потерпілий: Марина Ковальова, пасажирка Lexus. Слідство визначило, що вона постраждала», – повідомив адвокат.

Дівчина, пише NewsRoom з посиланням на власні джерела, яка у момент аварії перебувала в салоні Lexus, «в результаті аварії дістала переломи грудної клітки, кваліфіковані як травми середнього ступеня тяжкості». У суді інтереси Ковальової представляє адвокат.

Як повідомлялося, 7 лютого Київський райсуд Харкова продовжив перебування під вартою без застави до 7 квітня для Олени Зайцевої і Геннадія Дронова, підозрюваних у здійсненні смертельної ДТП на Сумській вулиці 18 жовтня 2017 року. Перше засідання суду по суті звинувачень відбудеться 19 лютого.

Прокурор Ігор Омельченко наполягав на продовженні запобіжного заходу на 60 діб без застави. Зайцева погодилася з цим запобіжним заходом і вважає за можливе призначити провадження до розгляду по суті. Дронов проти продовження арешту: його захист наполягав на цілодобовому домашньому арешті з носінням браслета. З приводу розгляду справи по суті Дронов не висловився.

Присутні на суді потерпілі підтримали клопотання прокуратури про арешт підозрюваних.

Адвокат постраждалих сімей заявив про намір подати позов про компенсацію моральної шкоди в сумі 1 млн грн за кожного загиблого.

Що стосується ряду скарг з боку захисту Дронова, то, за словами прокурора, всі клопотання захисту розглянуті на стадії досудового розслідування і задоволенню на цьому етапі не підлягають.

На суді були присутніми 30 учасників процесу: 12 потерпілих (родичі загиблих і постраждалих), 7 адвокатів потерпілих, 3 адвокати підозрюваних (у Дронова їх 2), 6 прокурорів, і будь-який з них може представляти звинувачення в суді, 2 підозрюваних – Зайцева і Дронов.

2 січня прокуратура Харківської області затвердила звинувачувальний акт за фактом порушення ПДД 18 жовтня в центрі Харкова, що спричинило загибель людей. Досудовим розслідуванням встановлено, що обидва водії порушили правила дорожнього руху: кожному з них загрожує до 10 років позбавлення волі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шість трупів і стаття до 10 років? Це навіть якщо 10 років дадуть, то це півтора року за одного вбитого. Так це ж "понти",можна було іще чоловік 5 передавити!
Відповісти