Комунальні й державні ЗМІ тягнуть 2 мільярди з бюджету щороку, - Томенко

Комунальні й державні ЗМІ тягнуть 2 мільярди з бюджету щороку, - Томенко
Засоби масової інформації комунальної та державної власності коштують українському бюджету 2 мільярди гривень у рік.

Про це 22 січня під час прес-конференції у Луцьку розповів голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко.

За його словами, є зареєстрований законопроект про роздержавлення ЗМІ, який передбачає поступовий вихід власності ЗМІ із державної та комунальної.

Томенко нагадав ситуацію, коли місцева влада, користуючись своїм адміністративним ресурсом, за бюджетні гроші замовляє різні рекламні матеріали про себе чи антирекламу про політичних опонентів.

За його підрахунками, щороку із бюджетів на утримання комунальних і державних медіа втрачається приблизно 2 мільярдів гривень.

"Ми ж розуміємо, що це обман. Чиновник бере наші гроші, замовляє про себе програми і показує їх", - наголосив Томенко.

Він вважає, що орган місцевого самоврядування не може бути засновником ЗМІ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ, Томенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"... не може бути засновником", бо є СПІВзасновником))

Хай спершу герой цієї інформації скаже, чи не завеликі гроші з Бюджету виділяють на утримання депутатів. А тоді запропонує конструктивний варіант того, куди подітися після роздержавлення працівникам вищезгаданих ЗМІ. Адже й, зокрема, у "районках" - живі люди, які пишуть матеріали про своїх співвітчизинів, випускають у світ чергові номери.
А державі нашій вже скоро нічого не буде потрібно: ні газет, ні книг, ні закладів культури... От чим мав би перейматися М.Т.
Відповісти
"про своїх співвітчизників" - "очеп'ятка" була)
Відповісти
Давно пора розігнати тих ДАРМОЇДІВ,що паразитують за наші громадські кошти,що "виспівують" хвалебні ОДИ тим,хто так нахабно розграбував і продовжує грабувати наше народне надбання!!!
Відповісти
Раніше журналістів готували лише три заклади на Україні. Тепер їх розвелося настільки багато, що вижити газеті дозволяє лише така невдячна і негарна піар-реклама власника.
якщо раніше журналіст підписувався під своїм матеріалом і це було ділом честі, то тепер власник диктує, а журналіст повинен писати усяку єресь, щоб отримати копійки на прожиття. Власники зробили журналістів ляльками і попередні вибори показали як проплачені "ляльки" відробляли свої гроші, обливаючи брудом опонентів, які волею долі опинилися по ту сторону політичних барикад. Шкода, що ця так звана журналістська солідарність виливається потоками вдячності лише на гучних і не дуже святах, уродинах, нарадах тощо. Як можна розплескуватися солодкими речами і дивитися в очі своєму колезі, якого нещодавно прокляв. Або ж, після виборів вторити хором, що такі-сякі продажні депутати (а вони ж платили вам гроші!).
До чого я веду, журналістика в Україні, як така що несе в собі інформацію, захищає простих людей, як така яка повинна називатися "четвертою" владою - ЗНИКЛА.
Вже вибачте, бо болить душа.
І надіюся, не лише в пересічної простої людини.
То при чім тут чиновник?
Відповісти
Останні новини
Комунальні й державні ЗМІ тягнуть 2 мільярди з бюджету щороку, - Томенко
22 січень, 2013, 17:33