Іншого не дано: Депутат пропонує зробити музей замість хостелу

Іншого не дано: Депутат пропонує зробити музей замість хостелу
Депутат Луцькради Павло Данильчук вважає, що стінах пам’ятки архітектури національного значення, колишньому монастирі сестер св. Бригіди, який потім слугував за тюрму, замість запланованого хостелу мають облаштувати музей.

Про це йшлося 9 лютого під час круглого столу щодо ситуації, яка склалася внаслідок проведення ремонтних робіт на пам’ятці національного значення «Монастир бригідок».

На засідання не прийшли представники дирекції історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» та обласного управління культури.

Депутат міської ради Павло Данильчук нагадав, що коли з'явилася інформація про те, що у приміщенні монастиря можуть облаштувати хостел, громадськість проявила інтерес до події. Тоді Волинська Єпархія УПЦ КП заявила, що в планах у майбутньому розмістити хостел у тематичному форматі.

Як подібний приклад Дагильук пригадав тюрму Алькатрас, однак то була в'язниця для злочинців та головорізів, а у Луцькій тюрмі ув'язнювали патріотів. Згодом багатьох із них знищили у цій ж тюрмі.

Обранець громади додав, що у приміщенні чимало разів організовували заходи ГО «Національний альянс», - наприклад «Ніч у Луцькій тюрмі». Натомість частина камер нині вже відреставровані.

«Де, як не там, має бути зроблений, як у Львові, музей-меморіал жертвам окупаційних режимів, іншого там не дано», - зауважив депутат. Як приклад він навів «Тюрму на Лонцького» - музей у Львові, який вдалося зберегти як пам'ятку страшних злочинів комуністичного режиму. Нині там читають лекції, а заклад відвідує чимало туристів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іншого не дано: Депутат пропонує зробити музей замість хостелу
09 лютий, 2018, 12:31