На Волині хочуть створити новий національний природний парк

На Волині хочуть створити новий національний природний парк
Володимир-Волинський район хочуть включити в національний природний парк «Західне Побужжя».

Про це стало відомо під час робочої зустрічі, проведення якої ініційоване управлінням за участі представників Зимнівської та Устилузької об'єднаних територіальних громад, - пише Район.Володимир-Волинський.

Управлінням екології та природних ресурсів Волинської ОДА також наголошено, що територія запроектована під національний природний парк належить до Смарагдової мережі та є частиною екологічної мережі області відповідно до Регіональної схеми формування екологічної мережі Волинської області.

Територія майбутнього НПП «Західне Побужжя» знаходиться в долині річки Західний Буг в межах трьох прикордонних з Польщею районів Волинської області: Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського. До її складу входить порубіжна стрічка заплавних ландшафтів правого берега Західного Бугу, а також заплава притоки Західного Бугу – річки Луга. Загальна площа земельної ділянки, на якій планується створити парк становить 17423,4 га.

Створення НПП «Західне Побужжя» і його функціонування передбачає проведення регулярної науково-просвітницької, культурно-виховної та науково-дослідної роботи.

Нагадаємо, понад два мільйони гривень у 2018 році хочуть спрямувати з обласного фонду охорони навколишнього середовища на природоохоронні заходи в районах Волині. Чимала частка цих коштів буде спрямована у Володимир-Волинський, на покращення гідрологічного режиму та санітарного стану річки Риловиця.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
доборолися до самого краю: В Неньці треба створити музей людського безглуздя на всій території. Від промислово-розвиненої країни до первісно-общинного ладу!
Відповісти