За несплачені благодійні внески дітям не видавали підручники

За несплачені благодійні внески дітям не видавали підручники
Нововолинська прокуратура взялася за місцеві дошкільні та загальноосвітні заклади, в яких під виглядом благодійних внесків у батьків вимагали оплату за навчання.

Так, адміністрацією та педколективом однієї із шкіл міста незаконно вимагалося обов’язкове внесення батьками учнів школи визначеної суми коштів на потреби навчального закладу під виглядом благодійних внесків, а також коштів на інші цілі, повідомили у прес-службі Волинської прокуратури.

Перевіркою, яку провели за зверненням багатодітної матері з приводу дій педагогів, встановили, що останні неодноразово її дітям та іншим учням класу пред’являли вимоги щодо необхідності сплати батьками благодійних внесків для потреб класу. Окрім того, дитині невчасно видали підручники через несплату батьками коштів на потреби школи.

Прокурорська перевірка у одному із дошкільних закладів Нововолинська виявила наявність фактів прямих вимог оплати за навчання, які підкріплені угодами, укладеними з батьками. Згідно цих угод батьки зобов'язані брати участь у покращенні організації роботи ДНЗ, виховного процесу, зміцнення матеріальної бази щомісячними внесками в касу у сумі 20 грн.
Наявність у комунальному дошкільному навчальному закладі таких угод залишилась поза увагою управління освіти виконкому міської ради.

Перевірка встановила також, що деякі педагоги беруть активну участь у діяльності з незаконним обігом коштів благодійної допомоги, розпоряджаючись грошима, які надходять від батьків учнів чи вихованців навчальних закладів міста у якості благодійної допомоги.

На усунення виявлених порушень прокуратура внесла подання міському голові Нововолинська. За результатами його розгляду чотирьох педагогічних працівників (серед них – завідуюча ДНЗ) притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто слів нема... Як гарно працює наша прокуратура! А перевірити використання бюджетних коштів, особливо тендерних, слабо???
Відповісти
В луцьку в 9-й школі аналогічно
Відповісти