Ігор Лапін: закон про безпеку інформаційного простору – гостра необхідність

Ігор Лапін: закон про безпеку інформаційного простору – гостра необхідність
Особливу увагу треба звернути на захист інформаційного поля, – вважає нардеп Ігор Лапін.

Про це він розповів в ефірі передачі «Перші про головне. Коментарі», на телеканалі ZIK, коментуючи питання нового законопроекту про національну безпеку України.

«На сьогоднішній момент у нас існує низка законів, які регулюють питання, пов'язані з національною безпекою. Є поле територіальної безпеки, безпеки громадян, і виник новий рівень безпеки – інформаційна безпеки. Безпека інформаційного простору, точніше її відсутності, в світлі подій останніх років проявилася найсильніше», – сказав Ігор Лапін.

Народний депутат поділився своїм баченням ефективного законотворення в питанні нацбезпеки. «Щоб закон був якісним і ефективним, є хороший рецепт. Перше, що треба зробити, це ввести в інформаційне поле країни повідомлення про те, що формується проект закону. На цій стадії звичайно, буде активне обговорення в експертному середовищі, та в суспільстві загалом. На цьому етапі необхідно враховувати пропозиції і побажання щодо цього законопроекту. Після 3 місяців обговорень, увага суспільства уже не буде зосереджена на цьому проекті. Далі потрібно скомпонувати всі ідеї, і можна напрацьовувати законопроект», – відзначив парламентар.

Нардеп також повідомив, що проект закону має містити комплексний підхід. І не можна забувати, що з’явилося поняття «гібридної війни» та інформаційної безпеки, де ми суттєво поки програємо.

Ігор Лапін нагадав, що ми залишились без Криму, триває війна на Сході, були спроби проголосити ХНР, антиукраїнські настрої підігріваються на Закарпатті. Враховуючи ці нові для нас реалії, можливі розкольні ідеї та сепаратистські настрої, законодавство в сфері національної безпеки має бути системним, а не точковим, і на роки. Особливу увагу треба звернути на безпеку та захист інформаційного поля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ігор Лапін: закон про безпеку інформаційного простору – гостра необхідність
12 лютий, 2018, 09:57