На Волині придумали нові бюджетні наради та «фінансових кураторів»

На Волині придумали нові бюджетні наради та «фінансових кураторів»
Голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик пропонує запровадити в ОДА систему бюджетних нарад, на які запрошуватимуть представників об’єднаних територіальних громад. Під час засідань фахівці департаменту фінансів консультуватимуть щодо питань місцевих бюджетів.

Про це він розповів під час оперативної наради в ОДА 12 лютого.

Гунчик розповів, що нині на Волині 40 громад лишилися «самі з собою», адже райдержадміністрації та районні ради дистанціювалися від внесення бюджетних пропозицій. Тож, аби надалі не виникало колізій з недовиконанням дохідної частини і проблеми із реалізацією бюджетів в ОТГ, в області раз на 2 тижні хочуть проводити загальнообласну нараду з бюджетних відносин за участі органів місцевого самоврядування.

Перш за все, йдеться про долучення до участі в таких нарадах представників ОТГ. «Хочу, щоб ми надавали практичну допомогу», – зауважив очільник ОДА. Таким чином, він закликав представників департаменту та фінансів «працювати» безпосередньо по ОТГ, можливо, навіть призначити кураторів. Вони б мали навчати ОТГ правильних відносини із коштами бюджетів різних рівнів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.