Отримати візу ЄС вже незабаром можна буде легше

Отримати візу ЄС вже незабаром можна буде легше
Комітет Європарламенту з питань закордонних справ підтримав угоду про спрощення оформлення віз між Україною та Європейським Союзом.

Відповідне рішення було ухвалено у вівторок на засіданні комітету, пише ТВі.

"Не можу не привітати першу позитивну новину нового року у відносинах Україна–ЄС – результати голосування всіх політичних груп у Комітеті у закордонних справах Європейського парламенту на підтримку набрання чинності посиленою угодою про спрощення оформлення віз", – зауважив посол України при ЄС Костянтин Єлісєєв.

"Це відкриває шлях для ратифікації Європейським парламентом зазначеного документа найближчим часом", – додав він.

"Своїм рішенням євродепутати продемонстрували послідовну підтримку поступового запровадження безвізового режиму для громадян України", – вважає посол.

Єлісєєв також висловив сподівання на те, що Верховна Рада та всі політичні сили українського парламенту незабаром одностайно виступлять за ратифікацію угоди.

Згідно з процедурою ратифікації угоди у Європарламенті, наступним кроком має стати розгляд угоди у Комітеті з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ, після чого її буде винесено на ратифікацію у сесійну залу Європарламенту.

Додамо, Україна та ЄС підписали угоду про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз 23 липня 2012 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: візи, ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в чому полягає спрощення7
Відповісти