З четверга в Україну прийде похолодання

З четверга в Україну прийде похолодання
За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру, з 24 січня в Україні розпочнеться період похолодання.

Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

"Починаючи з 24 січня ми очікуємо зниження температури на 4-7 градусів. Уже 25-27 січня стовпчик термометра опуститься до -12...-18°С у західних, північних і центральних областях, місцями на півночі навіть до -20...-25°С, а вдень до -8…-13°С. У південних областях, Прикарпатті, а також у Донецькій і Луганській областях температури будуть вищими: удень 0…-5°С, а в Криму навіть збережеться позитивний температурний режим", - сказав Микола Кульбіда.

При цьому він наголосив, що 21-23 січня на території України утримуватиметься досить тепла для цієї пори року погода.

Водночас протягом тижня очікуються значні опади в західних і північних областях, переважно сніг з дощем. Це спричинить ожеледицю на дорогах і явище налипання мокрого снігу. Крім того, актуальним на сьогодні залишається попередження про загрозу сходження сніжних лавин у Карпатах.

"Я звертаюся до всіх громадян з проханням дотримуватися всіх правил безпечної поведінки під час відпочинку у горах. Дуже багато випадків протягом грудня й січня пов'язано з тим, що люди виходять у гори, відхиляються від маршрутів і після цього рятувальники змушені їх шукати", - наголосив під час брифінгу заступник директора Департаменту управління рятувальними силами Микола Чечоткін.

Зокрема він наголосив, що перед відправленням у гори необхідно зареєструватися в рятувальних підрозділах, а також повідомити точний маршрут руху своїм родичам і не відхилятися від нього. Це дозволить рятувальникам зекономити безцінний час під час пошуку постраждалих у випадку надзвичайної події.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: погода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З четверга в Україну прийде похолодання
23 січень, 2013, 14:17