У луцького довгобуду над Стиром з’явився інвестор

У луцького довгобуду над Стиром з’явився інвестор
Підприємство «Волиньзовнішторгхліб» має намір реконструювати старі виробничі корпуси заводу «Електротермометрія», а також прилеглу територію.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 23 січня, коли виконком погодив дозвіл на розробку плану території підприємству «Волиньзовнішторгхліб»

Зі слів головного художника міста Ярослава Матвіїва, мова йде про корпуси «Електротермометрії», які знаходяться за супермаркетом «Наш край», що на вулиці Шевченка.

Матвіїв розповів, що корпуси будували для заводу, втім так і не завершили будівництво. Каркаси будівель не використовуються вже понад 15 років.

«Волиньзовнішторгхліб» викупило приміщення і нині має намір реконструювати їх та прилеглу територію. Мова - про ділянку від мосту на вулиці Шевченка до вулиці Ковельської по обидва боки річки Стир, до вулиці Набержної. Територію, зі слів Матвіїва, хочуть облагородити.

Праворуч від річки (тобто на ділянці, де знаходиться супермаркет «Наш край») зі слів головного художника, згідно з Генеральним планом забудови Луцька можлива громадська забудова. А от на березі навпроти готелю «Світязь» згідно з планом - рекреаційна зона: парк чи сквер.

«Тут можливо буде навіть пішохідний міст через річку», - зазначив посадовець.

Однак під що реконструюватимуть приміщення і саму територію замовники поки що не повідомили.

«Згідно з законодавством підприємство повинне спочатку отримати дозвіл на розробку плану території. Вони повинні показати ідею, макет, що вони там бачать. Цей проект має пройти засідання архітектурної ради, виконавчого комітету і потім виноситися на сесію», - зазначив Матвіїв.

Нагадаємо, що на початку 2011 року територію навпроти готелю «Світязь» вже почали розчищати. Спонсором цих робіт став підприємець В’ячеслав Алфьоров, який є генеральним директором ТзОВ «Волиньзовнішторгхліб» та одним із акціонерів готелю «Україна».

Тоді міський голова Микола Романюк такий вчинок називав проявом «соціальної відповідальності бізнесу». За задумами на території мали бути вело доріжки, теренкурні доріжки, лавочки і світильники.

Сам В’ячеслав Алфьоров розповідав, що на території планувалися парк, місток, невелике озерце.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотілося б, щоб задумка щодо парку була втілена в життя.
Якщо будівля матиме привабливий вигляд, то можна розмістити тут чудовий готель: поряд і стоянка і супермаркет, вигідний доїзд, плюс парк відпочинку і річка!
Висотний будинок, до речі, теж мав би бути готелем, але в останній момент його переобладнали. Люди, які там живуть, бідкаються на постійні вітри, малі та економічно невигідні кухні, неможливість розвісити білизну, масу комарів та загаджені послідом птахів та кажанів вікна тощо. Тобто, якщо вже надумали перебудувати готель, то б оддали приміщення під офіси.
До речі, там, у цій будівлі, можна було б, крім готелю, організувати суперкласний ресторан з виходом до річки, де можна було б покататися на лодці, катамарані, катері, половити рибу і , навіть, організувати закрито-відкритий басейн.
Відповісти
Це не старі виробничі корпуси заводу ЕТМ, це недобудовані.
До речі, НОВА ЛІНІЯ та НАШ КРАЙ розміщені в цих,на той час недобудованих корпусах. А місток через річку був у проекті розширення та реконструкції з-ду ЕТМ, крім того,
планувався навіть тенісний корт та зона відпочинку для
заводчан. Так що,вибачайте, креативу і в ті часи вистачало! А висотний будинок це мав бути адмінкорпус з-ду.А люди,що там зараз живуть, не бачили що купували та зовсім не цікавились умовами розташування будинку?
Так що подякуйте, шановні, тодішньоиу керівництву заводу
та місцевій владі(тодішній) за те що проштовхнули оте
будівництво,в яке вкладені мільйони доларів державних коштів(рубль і долар були приблизно однакові).
Відповісти
Тільки той, хто ніколи не був в жодній з наявних в будинку квартир може скаржитись на "малі та економічно невигідні кухні, масу комарів та загаджені послідом птахів та кажанів вікна тощо." але ж комарі це природній факт на березі водойми... Вітер - теж не може оминути таке велике й "парусне" приміщення. Кухні досить великі. А головне й привабливе - це місце й краєвиди з вікна, повірте багато моїх гостей захоплювались краєвидами... (Пробував на підвіконня насипати зерно - жодного птаха не побачви...)
Відповісти