У Луцьку встановлять меморіальну дошку гетьману Мазепі

У Луцьку встановлять меморіальну дошку гетьману Мазепі
У Луцьку на стіні багатоповерхіки на вулиці Декабристів, 16 встановлять пам’ятну дошку гетьману Івану Мазепі.

Таке рішення 23 січня погодив виконавчий комітет Луцької міської ради.

Документи до міської ради подав депутат Луцької міської ради Сергій Сівак (ВО «Свобода»), який виграв вибори у мажоритарному окрузі, на території якого і знаходиться вулиця Декабристів та Мазепи.

Хоча дев’ятиповерховий будинок має адресу на вулиці Декабристів, втім виходить і на вулицю Мазепи. На самій же вулиці Мазепи переважно приватні будинки, тому Декабристів, 16, зі слів Сівака, був найкращим варіантом.

«Це була ініціатива жителів нашого району і вони будуть збирати гроші. Це буде знакова подія для нашого мікрорайону», - зазначив Сергій Сівак.

Нині зі слів депутата йде процедура погодження надпису на дошці. Її зроблять з чорного граніту, а окрім надпису буде зображення самого гетьмана. Відкриття дошки запланували на квітень-травень 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні, фото не Мазепи, а вгадайте кого? з трьох раз...)))
Відповісти
Вгадаю з першого: а ...Івана Мазепи!!!! ))))

просто схожий на хмельницького. Певно косив під нього )
Відповісти
Ніби різні люди: http://www.chasipodii.net/article/9574/?vsid=4f52bf70bc084b2b4d6ae520acdb621a
Відповісти
невже Мазепа жив у девятиповерхівці? Волинський маразм...
Відповісти
Гостю.А памятні доски треба ставити тільки де жили...???
Відповісти
Правильно! така дошка потрібна Луцьку!
Відповісти
Як на мене, в Луцьку доцільніше вшановувати Івана Виговського. Як не як -- довгий час працював тут суддею і намісником луцького старости...
Хоча це не зовсім моя справа. Я все мрію в Камені памятник Фанні Каплан, яка цілиться в Лєніна встановити. Є інфа, що вона в свій час мешкала в КК
Відповісти
Якщо я не помиляюся, то Виговському дошку відкрили у Луцьку ще 3 чи 2 роки тому
Відповісти
Не сперечаюсь... Просто, на мій погляд, потрібна якась привязка історичної постатті до населенного пункту. У нас в свій час (а дехто і по нині) товчуться, щоб відкрити памятник Шевченку. Я шаную Тараса Григоровича, але, при всій повазі, яким він боком до Каменя? Памятник, архітектура повинна бути індивідуальна, притаманна тільки певному місту, селу. Скрізь є постаті - вихідці, чи такі що проживали в конкретному населенму пункті. Якщо, наприклад, наш КК -- є князі Сангушки, князь Роман Мстиславович. А то куди не потрапиш -- Шевченко, Л.Українка, Франко. Вони гідні пошанування, але ж не на кожному кроці.
Те ж саме і вулиці. Я "за" що є вул. Бандери чи Шухевича, але де, наприклад, в Камені вул. Дубового, Вовчака, Рудого, Кубіка.
Мені в цьому плані Колки подобаються. Засновник міста князь Роман -- йому і памятник. УПА там також нормально (порівняно)вшановано
Відповісти
Правильно,треба встановити таку дошку.Хай знають наших героїв.Під час Полтавської битви наш "герой" прихопив козацьку казну,купку своїх дружків-старшин і втік до шведів кинувши військо.А козаки все ж таки не зрадивши власного слова даного росіянам пішли та натовкли писок шведам:)))Шведський король Карл в листі до одного з своїх родичів писав: "Я б ніколи не став повертатися до Мазепи спиною.Людина що зрадила один раз,зрадить і другий".:)
Відповісти
У потомков западно-украинских коллаборационистов патологическая тяга к возвышению гнилых предателей!Гнилой-то народец!
Відповісти
Жидокацапським скавчання задоволений )
Відповісти
Супер), браво)мені сподобалося),що скавчання, то скавчання)
Відповісти