Дочка загиблого під Волновахою майора мріє про піжамку на день народження

Дочка загиблого під Волновахою майора мріє про піжамку на день народження
На Волині триває реалізація проекту «Діти Небесного Легіону».

Організатори повідомили про ще одну дитину, якій охочі можуть допомогти.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДІТЕЙ НЕБЕСНОГО ЛЕГІОНУ

Щоб допомогти, потрібно звертатися за цими контактами: (050) 973-44-84; (098) 948-14-50.


У День всіх закоханих з’явилася на світ чергова іменинниця – чарівна красуня Олександра Полінкевич. Цього року дівчинка зустріне свій 9-тий День народження. Її татко – Полінкевич Леонід Олександрович був майором, командиром батальйону 51-шої окремої механізованої бригади і ніс службу на блок-посту неподалік м. Волноваха Донецької області. Військовим доводилося ночувати просто неба, бо місцеві жителі не пустили їх до свого села, та ще й допомагали сепаратистам, здаючи координати розміщення українських бійців. 22 травня 2014 року між 4 та 6 годинами ранку цей блок-пост був атакований проросійськими сепаратистами ДНР, які під’їхали під виглядом інкасаторських машин та розпочали масовий обстріл із вогнепальної зброї, знищивши таким чином увесь особовий склад підрозділу. Майора Полінкевича та водія командирського УАЗика розстріляли сплячими прямо в машині. Загалом на блок-пості загинуло 16 бійців, ще один помер від завданих поранень у лікарні. Вижити пощастило лише двом снайперам, яких напередодні ввечері командир відправив у секрети – відстрілявши весь боєкомплект, вони відійшли у «зеленку». На місці цього жорстокого нерівного бою встановлено пам’ятний знак.

Та жодні пам’ятники, дошки чи меморіальні знаки, жодні нагороди чи відзнаки не замінять доньці такого любого татка. Дівчинка схожа на нього, як дві краплі води - такий же пронизливий погляд, і навіть світогляд такий, як у батька. Вона любить Україну понад усе, уже в такому юному віці задумується про долю Батьківщини і мріє, щоб політика наших можновладців змінилася, і вони, врешті, почали дбати про власний народ.

Олександра ходить до третього класу однієї зі шкіл м. Володимир-Волинський. Учиться дівчинка на відмінно. Серед шкільних предметів їй до вподоби уроки англійської мови, охорони здоров’я та фізичної культури. Саша любить грати м’яча та розфарбовувати розмальовки. Проте основним захопленням нашої іменинниці є танці. Дівчинка наполегливо займається у студії спортивного танцю, освоює гімнастику, крутить обруч та змушує м’язи бути більш гнучкими завдяки розтяжкам. Минулого року Олександра розповідала, що мріє стати або вчителем, або директором власного ресторану, проте за рік її плани змінилися. І тепер дівчинка впевнена, що по закінченню навчання освоїть професію хореографа.

Удома Саша залюбки проводить час з улюбленцем усієї сім’ї – біленьким котиком Ротті. Любить дівчинка переглядати різні комедійні передачі («Зоряні яйця», «Ліга сміху») та життєві серіали. Із превеликим задоволенням слухає гурт «Время и стекло», та каже, що є фанаткою Надії Дорофеєвої та Ольги Полякової.

Найавторитетнішою людиною у житті Олександри є її мама Ірина, яку вона усіляко підтримує. Допомагає матусі прибирати в домі, мити підлогу, залюбки готує разом з нею салати та обов’язково миє за собою посуд.

Любить дівчинка відвідувати дідуся з бабусею, які живуть не так уже й далеко. А найдовші подорожі наша іменинниця здійснювала у Херсонську область, коли їхала відпочивати на берег моря у 2015 році, та в Карпатські гори у 2017 році. За кордоном ще не була, але дуже мріє колись потрапити.

Так як для свого віку Саша досить висока, то любить виглядати сучасно та стильно, як моделі з обкладинки, тому із задоволенням носить популярні нині обтягуючі туніки та легінси, і завжди не проти ще одного комплекту. А ще хотіла б мати гарненьку піжамку з єдинорогом, яка для дівчачих вечірніх посиділок буде в самий раз. Не проти наша іменинниця і листів з привітаннями до свого свята (адресу для листування можемо надати в приват).

Інформація про батька дівчини є у Книзі пам’яті, деталі за посиланням: http://memorybook.org.ua/19/polinkevych.htm

Інформація для благодійників: Олександра Полінкевич. Невдовзі 9 років (14.02.2009). Ріст – 140. Розмір взуття – 32-33.

Маєте бажання підтримати іменинників – переказуйте кошти координатору проекту (Приватбанк: 4149-4978-1590-0321 Скиба Наталія Миколаївна), зазначаючи, на яку саме дитину адресуєте.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шкода що патріоти потрібні тількі тоді коли війна. А потім наша влада забуває про них і їхніх близьких ...
Відповісти
Останні новини
Дочка загиблого під Волновахою майора мріє про піжамку на день народження
13 лютий, 2018, 17:18