З хабарників стягуватимуть податок

З хабарників стягуватимуть податок
У 2013 році податкова оподатковуватиме доходи громадян, отримані у вигляді хабара, а також викраденого чи знайденого скарбу.

Про це 23 січня на прес-конференції повідомив заступник голови ДПС у Львівській області Олексій Сторчило, пише IA ZIK.

«Підлягають оподаткуванню доходи, отримані платником податку як хабар, викрадені чи знайдені як скарб. Це оподатковується тільки в сумах, які визначені обвинувальним вироком суду, незалежно від призначеної міри покарання. Суд визнає розмір хабара, крадіжки, що людина ці блага отримала, тоді сплачується податок державі», – повідомив Сторчило.

За його словами, оподатковуватимуться всі розміри хабарів, щодо яких суди винесуть вироки 2013 року.

Окрім того, як зазначив Сторчило, має бути задекларовано дохід, отриманий платником податків як цільова благодійна допомога в сумі більше як 1,5 тис. грн, додаткові блага від третьої особи (транспортні послуги, послуги щодо місця проживання).

В цілому, як зазначив Сторчило, особливих змін щодо декларування доходів громадян у 2013 році не буде.

«Декларують доходи громадяни, які працевлаштовані на двох і більше місцях роботи у тому випадку, коли їхній річний дохід перевищує 128,7 тис. грн. Мають бути задекларовані доходи від вартості успадкованого майна (окрім першого кола спорідненості), подарунки, здавання рухомого і нерухомого майна в оренду, іноземні, інвестиційні доходи. Декларації можна подавати до 1 травня 2013 року. Хто хоче отримати податкові відшкодування, можуть подавати декларації аж до 30 грудня 2013 року», – пояснив заступник голови ДПС Львівщини.

За його словами, у податковій планують запровадити спеціальні групи консультантів, які допомагатимуть громадянам заповнювати декларації про доходи.

«Якщо людина не вміє, їй підкажуть і навчать. У деяких ситуаціях працівник податкової служби може заповнити декларацію замість громадянина. Це не заборонено законом», – повідомив Сторчило.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дибилізм. Тому що за вироком суду в даному випадку наступить конфіскація зазначеного майна, тобто майно не буде належити тому хто його прикарманює....
Відповісти
Останні новини
З хабарників стягуватимуть податок
23 січень, 2013, 15:10