У військкоматі заперечують тиск на лучан

У військкоматі заперечують тиск на лучан
Військовий комісар обласного центру Василь Худик каже, що черги біля луцького військкомату скоро зменшаться.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо про черги біля військкомату. Кожної середи десятки людей годинами перебувають на вулиці біля військового комісаріату. Керівництво установи лише нині, після нашого письмового звернення, прокоментувало цю ситуацію.

Черга біля військового комісаріату збирається щосереди. І на вулиці, і у приміщенні установи — аншлаг, кажуть ті, хто стоїть у черзі. Військовозобов’язаний Віталій Оніщук каже, що, аби змінити місце прописки і отримати тут відповідну печатку, його спершу відправляють на медкомісію.

«Бюрократія, просто знущаються, бо ти висиш, як на гачку. Хочеш, щоб вони щось зробили – будь ласка, виконай всі їхні вимоги, а чи вони законні, тут сумнів приходить однозначно», – обурюється Віталій Оніщук.

Проводити прийом громадян з особистих питань лише один день на тиждень — це розпорядження столичного керівництва, пояснює військовий комісар Василь Худик. У зв’язку із ажіотажем, це обіцяють змінити.

«Звернулись ми з клопотанням до вищого командування, щоб дозволили нам здійснювати прийом 2 рази на тиждень. Попередньо ми погодили і дозвіл отримали. Тому ми з 20-го лютого будемо проводити, за необхідності, 2 рази в тиждень – вівторок і четвер», – повідомив Василь Худик.

Щодо військово-лікарської комісії, куди направляють усіх, хто звернувся до військкомату, комісар таку вимогу пояснює це тим, що кожен військовозобов’язаний раз на 5 років має проходити медогляд.

«Я не вважаю це способом тиску, по-перше, це – військово-лікарська комісія безкоштовна», - каже він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
придурки при владі рулять! Скачіть.
Відповісти
шось я не памятаю щоб комісованих відправляли на мед комісію! А тепер щоб виписатись з квартири мушу щей мед комісію проходити, яка тільки в четвер! І якщо ти не пройшов перевірку то мусиш знов в четвер іти, а військомат зновуж приймає тільки в середу! І бігаєш як пес! На комісії до тебе більшість лікарів ставляться як до 18 річного хлопця що «мажеться» від армії! В всіх закладах ставлять сколиоз 2 типу (11 градусів), а під час комісії тобі кажуть «нє дарагой, в тебе 1 типу, я пишу, а ти розбирайся там сам» це нормально!!?? і нема тиску?? ключиця тирчить в бік, суглоб під навантаженням випригує і вони кажуть шо 1 типу?? нема тиску??? Все життя прохворів гастритом хронічним з частим загостренням, а під час комісії кажуть ти здоровий! І це пару місяців назад було дуже сильне загострення що майже обморок був! Коли ти ним показуєш що в тебе кіста і робили пару місяців тому два узі, а вони кажуть іди ще раз перевіряй, бож то було пару місяців тому! Вона що розсмокталась!?? Навіть деякі лікарі в поліклініці говорять що в військоматі маються фігньою!
Відповісти
в мене з военкоматом проблем немае в 2014р на рік зїздив потім 1 раз на збори 10 днів і все А хто наторбив в штани і хоче їздити на польщу хай стоїть в черзі в нас воююча країна
Відповісти
знаю я в тому військоматі всіх ....рідкісні тугодуми і придурки !
Відповісти
Нормальні там люди в тому військоматі... Якщо не ховаєшся - то й проблем мати не будеш. перевірено
Відповісти
ібо не треба косити і мазатись під дурачка, тоді й не доведеться десятки разів проходити мед. комісії і бігати в військомат як на роботу.
Відповісти
Не заступаюсь за косарів але те що у воєнкоматі принаймі в Ковелі 90 відсотків довбойобів це точно ще й комісара як волонтера нагородили це же -піз......ец!
Відповісти