Туристів у Луцьку цікавить не лише замок, а польоти на повітряних кулях і сауни

Туристів у Луцьку цікавить не лише замок, а польоти на повітряних кулях і сауни
Більшість закордонних туристів прибувають до Луцька з Польщі та Росії, а по Україні найбільше містом цікавляться жителі Києва, Харкова, Одеси та Львова.

Такі дані 23 січня під час засідання виконавчого комітету у звіті оприлюднила директор КП «Центр туристичної інформації та послуг міста Луцька» Олена Семенюк.

Вона нагадала, що підприємство зареєстрували 7 червня 2012 року, 24 липня запустили туристичний сайт Луцька, а 25 серпня – відкрили центр туристичної інформації на вулиці Сенаторки Левчанівської.

Підприємство має на меті займатися промоцією Луцька, допомагати туристам, а також заробляти гроші завдяки продажу сувенірної продукції.

У середньому в Центр щомісяця приходять 40 туристів. Зі слів Семенюк відвідувачів цікавлять екскурсії замком, підземеллями та дорога до церков та будинку химер скульптора Миколи Голованя.

Втім трапляються і нестандартні питання. Наприклад, яка у Луцьку найкраща сауна, де можна покататися верхи, політати на повітряній кулі чи доїхати автостопом до Бресту.

Зі слів Олени Семенюк, станом на кінець року сайт відвідали понад 28 тисяч людей. З них 3,5 тисяч людей – це відвідувачі з інших країн, переважно Польщі та Росії, або ж російськомовних країн. Тому у планах підприємства у 2013 році перекласти сайт на російську мову, аби туристам стало зручніше шукати інформацію.

Нині ресурс працює на українській, польській та англійській мовах. Окрім перекладу сайту, у Центрі в 2013 році хочуть розробити туристичний путівник Луцьком, зробити на сайті віртуальний тур містом, продовжити влаштовувати конкурси серед туристів, обладнати навколо центру 50-метрову зону з вільним Wi-Fi-зв’язком та проводити нестандартні екскурсії.

«Наступного року варто чекати багато людей. Цікаво, що чимало туристів приходили з роздруківками з нашого сайту, а, отже, він працює», - зазначає Семенюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А яким місцем ця Олена Семенюк дотична до того сайту? Наскільки мені відомо центру передали вже готовенький продукт, а зараз вона розказує про сайт, як про свій власний здобуток. Весь звіт спирається на сайт, то його запустили, то його відвідали, то він працює, то його вже хочуть перекласти, то його хочуть провіртуалити і нарешті всі туристи те і роблять, що бігають з роздруківками із сайту бо він знов працює. Я так розумію, що диретору цього КП немає, що розповісти про свою діяльність (бездіяльність).
Відповісти
Що, жабка таки душить?
Відповісти
А тебе Оленка не душить, що ти завалила роботу центру? А що тобою зроблено, щоб привернути увагу туристів до Луцька? Проводиш якісь містечкові заходи, які навіть в памяті не відкладаються.
Відповісти
Не зрозуміло фінансування турцентра.
По деяких нюансах склалось враження що цей центр фінансується з міського бюджету. Хоча, може помиляюсь.
Відповісти
Звичайно з міського. Якби оплата праці залежала від того скільки зароблено, то мабуть і турцентр працював би на бугато краще та потужніше. Все залежить від керівника.
Відповісти
Дякую за відповідь.
В містах з розвинутою турінфраструктурою подібних центрів чимало. Всі вони працюють за % від залучених туристів.
Це коммерційні структури. Вони заробляють гроши, а не жебракують у влади-"дай копійочку".
Тепер зрозуміло чому така недолуга доповідь. Директору тур центру немає потреби працювати-треба зробити видимість "симуляцію работи"
Відповісти
а я думла,що Ліна там директор, ніби ж Ліна була?
Відповісти
Ліна поїхала на навчальну програму до Польщі
Відповісти
Ну тепер зрозуміло, чому центр перестав працювати та генерувати ідеї.
Відповісти
Останні новини
Туристів у Луцьку цікавить не лише замок, а польоти на повітряних кулях і сауни
23 січень, 2013, 16:12