Власникам шикарних авто пропонують підвищити штрафи

Власникам шикарних авто пропонують підвищити штрафи
Регіонал Сергій Брайко та позафракційний Лев Миримський внесли у раду законопроект, яким пропонується стягувати з водіїв штрафи за порушення ПДР в залежності від класу автомобіля (за європейською класифікацією).

Так, до автомобілів класу A (Mini cars "міні"), B (Small cars ("малий") і C (Medium cars ("середній") пропонується застосувати коефіцієнт 1. До авто класу D (Larger cars ("середній" ) і M (Multi purpose cars (MPV - мінівени) - коефіцієнт 2, до E (Executive cars ("вищий середній") - коефіцієнт 3, пишуть Коментарі.

Разом з тим до авто, які віднесені до класів F (Luxury cars ("люкс") і J (Sports utility (SUV, зокрема позашляховики), пропонується застосовувати коефіцієнт 4, а до класу S (Sport coup's (спорткари/купе/кабріолети) - коефіцієнт 5.

"Незважаючи на збільшення штрафів у 2008 році, кількість ДТП продовжує зростати. Це свідчить про те, що встановлений розмір штрафів не цілком забезпечує дисциплінованість водіїв, особливо водіїв дорогих авто. Наслідки аварій за участю дорогих автомобілів набагато гірші, враховуючи їх швидкісні якості, масу і рівень їх захисту. Тому необхідно збільшити ступінь відповідальності, в першу чергу, саме власників (і водіїв) дорогих і швидкісних транспортних засобів", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Використовувати класифікацію Європейської економічної комісії пропонується в зв'язку з тим, що сегментація авто в ній включає не тільки габарити або масу авто, але і ціну, вид, набір опцій тощо.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Фігня. Виписати штраф це одне, а стягнути його це інше. В більшості випадків такі спритники на себе нічого не реєструють, і попробуй з нього щось збити...
Відповісти
Тобто п'яному без прав та номерів можна їхати - штраф мінімум. А на джипі за це розстріл. Якась дискримінація порушників майже за расовим принципом. А зароблятимуть ті самі ДАЇшники.
Відповісти
Мала на увазі на жигулю - один штраф на джипі в 5 разі вищий.
Відповісти