Янукович потрапив до рейтингу видатних поляків як борець проти визнання УПА

Янукович потрапив до рейтингу видатних поляків як борець проти визнання УПА
Організація Polski Network, яка прагне об'єднати польських професіоналів, підприємців, громадських діячів і політиків у всьому світі і пропагує ідеї взаємодопомоги вихідців з Польщі, внесла президента Віктора Януковича до списку відомих сучасних поляків.

Про це повідомляє видання Gazeta.ua.

"Віктор Федорович Янукович (нар. 1950) - український політик (лідер Партії регіонів), науковець, професор економіки і права; прем'єр України в 2002-2005 і 2006-2007 роках, з 2010 року Президент України, його предки по лінії батька були поляками і католиками (бабуся по батькові народилася у Варшаві), виступає проти надання партизанам з УПА і ОУН статусу комбатантів ", - зазначено в списку відомих поляків сучасності.

Крім Віктора Януковича, в список Polski Network потрапили французька актриса Жюльєт Бінош, економіст, ідеолог польських реформ Лєшек Бальцерович, композитор Кшиштоф Пендерецький, один з найвпливовіших геостратегів США Збігнєв Бжезінський, японський винахідник в області комп'ютерів Акіра Фухімото, один із засновників Apple Стів Возняк і ряд інших відомих постатей сучасності.

Згідно біографії Президента України, його батько походить з села Докшицького району Вітебської області Біларусі. 2 лютого 2011 року Янукович заявив, що його предки по батьковій лінії були поляками і католиками.

"Мій дід та прадіди були литовськими поляками, католиками. Лише мій батько народився у Донбасі, де одружився із жінкою з Росії. Усі інші мої предки походили з Польщі", - розповів президент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну Бзежинський мене здивував, те,що Янукович-це таке, це маразм вже навіки вічні в нього і з його вуст лунає, а той, на с-ки мудра людина, а звідки вже він так собі надумав?Що стало його причинию так вважати?Оце вже була б цікавіша стаття, яка була б варта уваги!!! А так, Яник-це Данбас стайл)
Відповісти
Прийми ліки. В тебе загострення, терміново вертайся в лікарню.
Відповісти
Чомусь професор написал через одну "ф"???
Відповісти
Бандерлохи всем народам враги.
Відповісти