Двоє студентів продавали дівчат у сексуальне рабство

Двоє студентів продавали дівчат у сексуальне рабство
У Тернополі студенти одного з місцевих вузів відправляли дівчат у сексуальне рабство до Туреччини та ОАЕ. Оголошення про пошук кандидаток вони розміщували в соцмережах.

Про це повідомили в прес-службі Нацполіції.

Правоохоронці з'ясували, що нелегальний бізнес в обласному центрі облаштували двоє знайомих - 20-річний чоловік та 21-річна жінка. Обоє - студенти одного з місцевих вишів.

Вони через мережу інтернет шукали бажаючих працювати у Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратів, а саме в місті Дубаї.

Спілкувалися в соцмережах. Про роботу розпочинали говорити лише після того, як дізнавалися, що кандидати перебувають у складних матеріальних умовах - мають на вихованні дітей, хворих батьків та інші фінансові проблеми. Лише після цього роботодавці пояснювали суть роботи. Обов'язковою вимогою була надіслана фотографія та копія паспорту.

Коли дівчата погоджувалися з усіма умовами, роботодавці починали готувати документи на виїзд. Вони брали на себе усі фінансові витрати на виготовлення паспортів, віз, купівлю авіаквитків. Ці гроші, як стало відомо уже у ході перевірки, а це близько чотирьохсоот доларів, їм повертали іноземні замовники.

Куди саме мали їхати дівчата, визначали самі "покупці" живого товару. Їм в Дубаї та Туреччину тернополяни відправляли фотографії і замовники повідомляли, яка працівниця і кому потрібна. За дівчину, яка підходила для виїзду у Туреччину, роботодавець отримував від 500 доларів до тисячі, а за Дубаї - від тисячі до двох тисяч умовних одиниць.

У місяць українська повія заробляла приблизно 12 тисяч доларів. Половину забирав господар, а половину видавав, як зарплату.

За попередньою інформацією, злочинна група вже встигла відправити за кордон близько п'яти дівчат. У ході слідства стало відомо, що це мешканки Хмельниччини, Рівного, Вінничини та Запоріжжя.

Зловмисники затримані згідно ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення їм підозри за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини та обрання міри запобіжного заходу) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.