На Гнідавському водозаборі замінять сталеві труби

На Гнідавському водозаборі замінять сталеві труби
Роботи планують провести на напірному водогоні водозабору, що знаходиться на вулиці Мамсурова, 7.

Йдеться про будівництво трубопроводів і проведення необхідних комунікацій, а також приведення вуличних поверхонь до відповідного стану після закінчення основних робіт, - повідомляє ІА «Волинські новини».

Відповідний договір про реконструкцію водогону КП «Луцькводоканал» уклав із ТзОВ «Луцькспецбуд» 14 лютого. Вартість майбутніх робіт, які повинні завершити до кінця поточного року, оцінили у 2,067 мільйона гривень.

Як повідомляло КП «Луцькводоканал», станція, яка знаходиться на Мамсурова, подає воду в місто Луцьк і сусідні села та працює за двоступеневим режимом. Трубопроводам, які експлуатуються, однак, уже більше 40 років. Тож саме зношеність труб стає основною причиною постійних проривів.

«Технічний стан розподільних систем водопостачання, який досі залишався найскладнішим елементом у системі, продовжує погіршуватися. Із погіршенням технічного стану водопровідних систем помітно знижується ефективність їхньої роботи та зростають нераціональні втрати води, витоки. Незадовільний технічний стан системи водопостачання загалом і водопровідної системи зокрема негативно позначаються на якості очищеної води», – зазначили в «Луцькводоканалі».

Так, реконструкція напірного водогону Гнідавського водозабору передбачає демонтаж сталевих водопровідних труб діаметром 800 мм і їх заміну на поліетиленові.

«Основними перевагами поліетиленових труб є те, що вони не піддаються корозії при контакті з водою, в 3–4 рази легші за металеві, токсикологічно та бактеріологічно безпечні, прості в обслуговуванні», – кажуть у «Луцькводоканалі»

Окрім того, «Луцькводоканал» 13 лютого підписав договір із ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» щодо робіт із відновлення зруйнованого дорожнього покриття після ліквідацій аварій на підземних комунікаціях міста. Відповідні роботи «Луцькавтодор» проводитиме протягом 2018 року. Їх вартість становитиме 163,5 тисячі гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До чого фото каналізаційно-очисних споруд???
Відповісти
Останні новини
На Гнідавському водозаборі замінять сталеві труби
16 лютий, 2018, 17:17