На Волині приміські маршрути дорожчі, ніж поїздка до Києва

На Волині приміські маршрути дорожчі, ніж поїздка до Києва
На окремих приміських автобусних маршрутах волиняни змушені платити більше, ніж якби їхали до Києва.

Про це повідомляє ВРД НСТУ.

Галина Степанюк із Радомишля їздить у Луцьк на роботу і на ринок. Жінка не розуміє, чому за проїзд у різних перевізників змушена платити різну ціну за той самий відрізок шляху.

«Озеряни беруть одну ціну, Суховоля – другу, Золочівка – третю, а Демидівка – четверту», – каже жінка.

Пенсіонерка Ніна Схаб розповідає: не часто користується послугами перевізників, але ціни її обурюють.

«У різних автобусах різні ціни. До Львівської одна ціна, зі Львівської до базару інша. І майже щомісяця дорожчає.. Хоч би ще дороги відремонтували, а то їдеш – голова відлітає. Між автобусами 2-3 гривні може бути різниця. Кожен перевізник свою ціну встановлює…» - нарікає вона.

Із питанням, хто може регулювати ціну, журналісти звернулися у департамент інфраструктури і туризму облдержадміністрації, яка надає дозвіл на перевезення підприємцям. Телефоном там розповіли, що їхнє відомство ніяк не впливає на тарифи, а вартість проїзду встановлює перевізник. Більше року тому Кабінет Міністрів постановою скасував регулювання вартості проїзду.

Водій Андрій Флоринський, який раніше займався перевезеннями, каже, що нинішні ціни, на його думку, навіть занижені.

«Паливо – одне, основне – запчастини, а запчастини ідуть не у гривнях, а в доларах і євро. Найпростіше колесо коштує 3,5 тисячі гривень. Скільки треба працювати, щоб самі колеса відробити. А ще є податки, заміна мастил, фільтри, гальмівні колодки», – каже водій.

У Волинське обласне територіальне відділення Анимонопольного комітету України було кілька звернень від громадян щодо завищених цін на проїзд у приміських і внутрішньо-обласних маршрутах, говорить виконувач обов’язків голови обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий.

«У цій ситуації я завжди приводжу один приклад: у Київ їхати – 270 гривень за 400 кілометрів. Це до 70-ти копійок за кілометр. Невже поїздка у Київ менш комфортна, ніж поїздка з Ківерців до Луцька, чи з Боратина до Луцька, чи з інших міст. З Дерна до Луцька – 25 кілометрів і 25 гривень вартість. Тобто 1 гривня за кілометр. Таким чином, людина за 5 днів на тиждень вивозить 250 гривень», – підрахував Сергій Луговий.

Антимонопольний комітет звертався до уряду із пропозицією розробити механізм регулювання тарифів на проїзд. Найближчим часом ситуація може змінитися, адже Кабінет Міністрів України схвалив реформування ринку автобусних перевезень.
«Буде передбачено у договорах з переможцями вартість і порядок зміни цієї вартості. І адміністрації обласні в особі цих департаментів інфраструктури будуть зобов’язані регулювати вартість перевезення на приміських, внутрішньообласних сполученнях», – розповів Сергій Луговий.

Підприємці, які виграватимуть конкурси на перевезення, будуть зобов’язані вказувати тарифи і порядок їх зміни.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За кожну поїздку, в будь-якій маршрутці, водій має видавати квиток. Це нонсенс, в очах європейського люду, коли отримуєш послугу з перевезення, а взамін буцім-то подаєш водієві подачку або милостиню. Або квиток купляється заздалегідь у касі чи спеціально визначених точках продажу. Разом з цим має бути жорсткий контроль щодо перевезення без квитків. Можливо тоді з величезних сум грошей, що крутяться у тіні поруч з пасажирськими перевезеннями, будуть нарешті сплачуватись податки, Україна почне вилазити у цивілізований світ, а ми на маленький крок наблизились до більш заможного життя.
Відповісти
Брав квиток у касі 63 грн. З Рівного до Луцька. Отримав від водія обурення. Що за 50 грн у нього можна було оплатити проїзд, зрозуміло без квитка. Ось така прозорість. Про яку якість послуг і справедливість можна говороти. Заборонити водіям брати готівку. Сплачувати проїзд офіційно. Буде захищений пасажир. Як у Європейських країнах.
Відповісти
Дороги як там в Україні як в Європі ? Зробіть дороги тоді будете плакати про квитки .
Відповісти
Кожна баба на молоко свою ціну ставить
Відповісти
Бардак і анархія. Керівників садити на палі!!!
Антимонопольний комітет каструвати.
Відповісти
Хочете європу ? Квиток на 30 хвилин проїзду в любліні складає 16 грн, а ви тут про 4 гривні плачете що дорого.
Відповісти
Шо той Луговий верзе, він шо не читає проект постанови кму
Відповісти
Ви порівняйте зарплатню поляків і українців тоді будете коментувати хто плаче
Відповісти
в київ і в район Волині одна ціна сам недавно їхав. Оце бізнес а ви про циган на автостанції розповідаєте
Відповісти
Останні новини
На Волині приміські маршрути дорожчі, ніж поїздка до Києва
17 лютий, 2018, 00:19