На Волині видобуватимуть нафту?

На Волині видобуватимуть нафту?
На Гончо-Бродівській площі розміром 497,3 кв км, яка розташована на території Володимир-Волинського, Ковельського, Локачинського, Рожищенського та Турійського районів, за умови погодження на сесії обласної ради, проводитимуть геологорозвідувальні роботи з вивчення покладів нафти та газу.

Експертні висновки щодо перспектив цієї площі надійшли до Волинської облдержадміністрації від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Геологи припускають, що на квадратному кілометрі площі можна буде видобувати від 2,5 до 20 тис. тонн умовного палива, зокрема очікуються видобувні запаси газу категорії С, які оцінюють в 490 млн. метрів кубічних, та прогнозуються нафтові поклади.

За аналогією з сусідніми родовищами, ймовірно ресурси залягають на глибинах 200-2500 метрів. Кількість вуглеводнів в газах, десорбованих з відкладів поліської серії, складає від 30 до 50%. За попередніми даними, запасів нафти і газу вистачить на 20 років промислової розробки.

Вивчивши матеріали фахівців, ОДА підготувала та подала на розгляд чергової сесії Волинської облради проект рішення про погодження НАК «Нафтогаз України» надання надр у користування з метою їх геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки вуглеводів, з подальшим видобуванням нафти і газу.

У разі позитивного рішення депутатського корпусу обласної ради геологічне вивчення нафтогазоносних надр здійснюватиметься за кошти НАК "Нафтогаз України".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: нафта, газ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
УРРРРРРРРРРаа!!!! Заживем як арабські шейхи!!!)))
Відповісти
точніше, як раби арабських шейхів! )))
Відповісти
Уроди які себе називають владою, всеодно все буде качати собі в кишеню, дотих пір поки кожен з нас не зрозуміє, що це наша земля і ніяка продажна гнида, яка на себе депутатську і президентську недоторканість положила... Не буде більше нас обкрадати!!!! А до того поки це всі зрозуміють, ресурси як крали так і будуть красти..... І ніяка американську ніяка європа нам не допоможе, вони наооборот роблять все для того щоб з нас зробити рабів і спокійно самим заволодіти нашими родовищами!!! Проснись ти нащадок Київськоі Русі!!!! В тобі тече кров королів!!!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині видобуватимуть нафту?
24 січень, 2013, 14:47