Івано-Франківськ збільшив пенсію воякам УПА

Івано-Франківськ збільшив пенсію воякам УПА
У 2012 році ветерани Української повстанської армії та дивізії Галичина в Івано-Франківську будуть отримувати щомісячну доплату до пенсії у розмірі 500 гривень.

Про це Кореспонденту повідомили в прес-службі ВО «Свобода».

Зокрема, за інформацією партії, приймаючи новий бюджет міста на 2012 рік, з ініціативи фракції ВО «Свобода» депутати збільшили щомісячну доплату воїнам УПА та дивізійникам. Вже в цьому році розмір надбавки складає 500 грн.

«Незважаючи на те, що центральна влада досі біжить від правди, не визнавши воїнів УПА героями, більше того, навіть скасовує присвоєння звання Герой України Роману Шухевичу та Степану Бандері, ми на місцевому рівні намагаємося протистояти цьому свавіллю. Сивочолі ветерани УПА та дивізії Галичина заслуговують того, щоб їх визнали, оцінили їх заслуги на шляху здобуття Незалежності», - зазначив голова депутатської комісії з питань планування фінансів, цін та бюджету, керівник місцевої «Свободи» Роман Онуфрієв.

Він нагадав, що «Свобода» неодноразово зверталася з вимогою визнати воїнів УПА, вимагала повернути звання Герой України Степану Бандері і Роману Шухевичу, але ні Президент, ні уряд не чують голосу суспільства.

«Тому ми на місцевому рівні робимо те, що дозволяють нам повноваження», - наголосив депутат.

Нагадаємо, 5 січня Львівська обласна рада зобов'язала місцеві ради області при затвердженні бюджетів на 2012 рік передбачити кошти на надання пільг ветеранам Української повстанської армії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Івано-Франківськ збільшив пенсію воякам УПА
14 січень, 2012, 14:01