Луцьку автостанцію «тероризували» роми. ФОТО

Луцьку автостанцію «тероризували» роми. ФОТО
У Луцьку на автостанції №1 роми випрошували у людей гроші та погрожували фізичною розправою.

Інцидент трапився у вівторок, 20 лютого, - повідомляє «Під прицілом».

У Луцьку на австостанції №1 людей тероризувала група неповнолітніх циган. Вони наполегливо випрошували гроші, а коли люди відмовляли чи сперечалися, то ті погрожували пасажирам фізичною розправою та нецензурно висловлювались на їхню адресу.

Керувала групою ромів, яка складалась із 5-6 неповнолітніх, віком приблизно 12 років, старша жінка тієї національності. Вона і сама зверталась до людей з проханням допомогти грошима для нібито вирішення якоїсь скрутної життєвої ситуації, яка трапилася з її родиною.

Додамо, що ця група прохачів, за словами ж самих неповнолітніх, проживає у селі Переспа Рожищенського району. Проблема ромів на автостанції не нова, але, на жаль, адміністрація жодним чином не реагує на подібні зауваження волинян та гостей області, а тому малолітні цигани замість відвідувати школу щодня "працюють", випрошуючи у довірливих людей гроші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сьогодні 5 разів до мене підходили. Дай грошей,дай пиріжка. То купи хоча б горілки.
Відповісти
напевно адміністрації вигідна така ситуація
Відповісти
Уроди ніхто не робив жодного дня,а їздять на машинах.Де взяли гроші???
Відповісти
була свідком коли лізе нагло в карман і кричить для чого на мене наговарюєте на старшу жінку. а дасиш гроші то ще кажуть мало іматом криють
Відповісти
а де атавісти, нічна повна кварта, анонсовані повні відморозки? Де ваші марципали?
Відповісти
Ця проблема існує напевно вже декілька років (якщо не більше), але ніхто чомусь нічого не робить, а муніципальна поліція, яка чергує на автовокзалі каже, що вони не мають повноважень і нічого зробити не можуть. Ці ж самі "дітки" ошиваються і в ТРЦ Порт Сіті, підходять до людей і випрошують гроші. Коли офіціанти (зазвичай худенькі дівчата) кажуть їм "ідіть звідси, бо покличемо охорону", ті у відповідь лише нахабно сміються і погрожують, дослівно: "зара розіб'ю пляшку і поріжу тебе, і мамка моя зара прийде". Викликаючи охорону ТРЦ (яка не поспішає і приходить мінімум за хв 10-15, коли нікого вже немає), циганчата тікають, а через трохи повертаються знову з тією ж "мамкою". Незважаючи на те, що ще рік тому таких "заробітчан" забороняли пускати в ТРЦ Порт Сіті, вони все одно там досить таки комфортно себе почували, не лякаючись охорони, а навіть розмовляючи з ними і посміхаючись одне одному. Словом, охорона робила вигляд, що проводить з ними так би мовити виховну роботу.
Виникає питання: чи не повинна охорона ТРЦ не пускати таких "відвідувачів", тим більше, що кожен раз прибігають одні і ті ж самі? Чи можливо це робота офіціантів виганяти циганчат зі свого закладу?
І хто ж все-таки має повноваження, щоб вирішити проблему "малолітніх терористів"? Невже це хвилює лише простих громадян, а не адміністрацію тієї ж автостанції чи ТРЦ?
Відповісти
Спробували би вони так в Білорусії походити, гроші поклянчити. Сиділи би у відділку через 5 хв, а через тиждень - на примусових роботах перевиховувались би.
Відповісти
Ірина ви маєте рацію. Муніципальна варта Ю.Сиротинської не має права бо не хоче, правоохоронні органи мають право але теж не хочуть - не вистачає співробітників, якісь національні дружини зробили, для чого теж ніхто не знає. Попіарили тиждень і де вони народний депутат Лапін, ви ж керуєте і піарили цією так званою "дружиною"! А я зараз згадав про "Варту порядку", в любий час зателефонуєш і вони вже приїхали на допомогу, милі коректні хлопці, з ними "афганці". Для чого було їх змішувати з г...ом. Зробили їх по заказу влади злодіями. Що владі порядні хлопці непотрібні? Я знаю Павловича, Тиводара, Рубана, Зотова, Оніщука І багато інших хлопців "афганцв", які під час революції гідності вийшли забезпечити громадський порядок в місті, сутками патрулювали місто, а зараз кажуть, що вони незаконне озброєне угрупування. Влада я Вас питаю - де правда?
Відповісти
За ніч всіх виловити по хатах і вивезти в Чорнобиль!
Відповісти
в Словаччині проблему вирішили просто - всіх циган виселили за межі міста, створивши для них резервації. Люба спроба некоректної поведінки - тюрма, ніхто з ними не панькається. На початках вони пробували бунтувати - відхватили по повній, а найактивніших посадили. Просто у влади цієї країни було бажання навести порядок і вони то зробили.
Відповісти
Адміністрація нічого не робить бо роми їм платять щоб немали діло до них, і про це всі добре знають.
Відповісти