На Волині засудили керівника групи, що незаконно переправляла людей через кордон

На Волині засудили керівника групи, що незаконно переправляла людей через кордон
На Волині засудили керівника угрупування, яке займалося незаконним переправленням осіб через державний кордони України.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

У грудні минулого року на Волині припинили діяльність угруповання, учасники якого організували протиправну легалізацію іноземців на території нашої країни, незаконне виготовлення підроблених документів для отримання посвідок на проживання в Україні, а також візових та інших документів, необхідних для виїзду до країн Європи.

Обвинувальні акти стосовно двох осіб, у тому числі керівника групи, за цими фактами скерували до суду в лютому 2018 року.

Встановили, що зловмисники, використовуючи посадових осіб органів місцевого самоврядування та міграційної служби області, нотаріусів і перекладачів, організували незаконне переправлення громадянина Ісламської Республіки Афганістан через державний кордон, забезпечивши його, за грошову винагороду, фіктивним паспортом громадянина України на підставне ім'я. Завдяки зусиллям правоохоронців досягти кінцевої мети злочинцям не вдалося.

Позаяк під тиском беззаперечних доказів обидва обвинувачених визнали вину, прокурором у кримінальному провадженні із ними укладено угоди про визнання винуватості з визначенням покарання у виді значних сум штрафів та умов щодо співпраці зі слідством з метою викриття усіх інших учасників злочинної схеми.

Одну з угод уже затверджено судом, відтак керівник групи, якого визнано винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому організованою групою (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 332 КК України) поповнить державний бюджет на 150 тис. грн.

Обвинувальний акт щодо іншого обвинуваченого перебуває на розгляді.

Стосовно інших осіб, у тому числі тих, у яких провели результативні обшуки, досудове розслідування триває та його завершення очікується найближчим часом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині засудили керівника групи, що незаконно переправляла людей через кордон
20 лютий, 2018, 17:45