Фіскали не підтвердили відмову Євросоюзу фінансувати реконструкцію «Устилуга»

Фіскали не підтвердили відмову Євросоюзу фінансувати реконструкцію «Устилуга»
ДФС поки не отримувала інформації щодо припинення ЄС фінансування інфраструктурних проектів на українському кордоні, серед яких і міжнародний пункт пропуску «Устилуг» на Волині.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Видання Reuters повідомило, що Європейський Союз закриває проект модернізації 6 прикордонних контрольно-пропускних пунктів на кордоні з Україною, який був започаткований у 2014 році. На кінець 2017 року жоден з 6 проектів КПП не був завершений, хоча ЄС надавав фінансування на суму 29,2 мільйона євро.

У Державній фіскальній службі поки не підтвердили цей факт.

«Варто зауважити, що у листопаді – грудні минулого року ДФС було направлено фінальний звіт щодо стану реалізації проектів до Спільного технічного секретаріату ЄС. На сьогодні очікується зворотна інформація. Враховуючи це, говорити про припинення проектів та необхідність повернення коштів передчасно та некоректно», – заявили у ДФС.

За даними ДФС, вони беруть участь у кількох великомасштабних інфраструктурних проектах, визначених Програмою прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства і партнерства «Польща – Білорусь – Україна 2007-2013». Загальна сума фінансування 20 мільйонів євро. Україна бере участь у проекті на правах співфінансування (10-20%).


Одним з них є «Реконструкція міжнародного автомобільного пункту пропуску (МАПП) «Устилуг», вартість якого 5,48 мільйона євро. Однак на початку виконання робіт з реконструкції пункту пропуску «Устилуг» на території був виявлений об’єкт історичної цінності. Враховуючи це, у березні 2014 року договір підряду було розірвано, тому видатки на проведення земельних робіт на об’єкті реконструкції пункту пропуску «Устилуг» не здійснювались. Загальна сума витрачених коштів в рамках Проекту становить 48,58 тисячі євро, залишок коштів на сьогодні знаходиться на рахунках ДФС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто хоче працювати - той шукає можливість. Хто не хоче - той шукає причину.
Знайшли "об’єкт історичної цінності" і припинили реалізацію стратегічного проекту, в той час як в центрі українських міст тотально продовжує нищитись історична спадщина.
Для чого українцям реконструювати і розширювати прикордонні переходи?
Це ж потім зникне хабарництво на кордоні.
Відповісти
Останні новини
Фіскали не підтвердили відмову Євросоюзу фінансувати реконструкцію «Устилуга»
21 лютий, 2018, 06:56