Відсутність сказу як досягнення: директор «Ласки» похвалилася успіхами

Відсутність сказу як досягнення: директор «Ласки» похвалилася успіхами
Протягом 2017-го року до комунального підприємства «Ласка» опинилися 1194 тварини, з яких 949 відловили, 222 привезли та здали люди та 23 підкинули до підприємства. Стосовно статистики про прилаштованих тваринах , то таких , за інформацією у звіті - 1224. Ще 77 загнули чи були евтаназовані, а 37 випустили під опіку волонтерів-доглядачів.

Про це йдеться у звіті про роботу підприємства за 2017 рік.

Директор підприємства Богдана Новарчук показала на виконкомі відео, як працівники КП схоплюють безпритульних собак. Мовляв, кожного дня працівники виїжджають, ловлять собак та рятують мешканців міста. Потім тварин соціалізують та прилаштовують. Новарчук зауважила, що деяким людям не подобається, як провадять відлов, але зауваження висловлюють зазвичай необізнані люди.

За інформацією, поданою у звіті підприємства, наразі у Луцьку налічують 425 особин безпритульних тварин, а «ще одним досягненням є відсутність сказу у Луцьку у 2017 році».

Як свідчення належної роботи наводять і зменшення кількості скарг на лінію оперативного реагування «15-80».

Важливим елементом позитивного показника роботи КП «Ласка» є зменшення укусів власне безпритульними тваринами громадян. У 2017 році показники щодо укусів безпритульними тваринами почали знижуватись і становлять 136 за рік. КП «Ласка» сприяло безоплатному розповсюдженню методичних книг та брошур щодо правильного поводження з тваринами.

Незабаром тварин можна зареєструвати через ЦНАП. До того ж, Новарчук зауважила, що те, що у Луцьку немає сказу - досягнення, адже ця хвороба не має кордонів. Опісля вона розповіла про процедуру витримування її у карантині та контроль за щепленням.

Окрім того, у звіті вказано, що Луцьк є одним із у рейтингу з прилаштування тварин у родини.

Також великим успіхом для КП «Ласка» став виграний європейський грант «Соціальна реабілітація людей з обмеженими можливостями в транскордонному регіоні завдяки створенню умов та підготовці спеціалістів у галузі каністерапії», завдяки якому у місті відбуватиметься каністерапія для людей з особливими потребами. Однак Новарчук пообіцяла, що згодом розповість детальніше про програму, адже цього тижня вона планує організувати круглий стіл.

Загалом протягом 2017-го року на «Ласці» опинилися 1194 тварини, з яких 949 відловили, 222 привезли та здали люди та 23 підкинули до підприємства. Стосовно статистики з прилаштованих тваринах , то таких , за інформацією у звіті 1224. Ще 77 загинули чи були евтаназовані, а 37 випустили під опіку волонтерів-доглядачів. За словами директора КП, враховуючи формулу, завдяки відлову вдалося запобігти 300 покусів людей.

Водночас, за інформацією департаменту економічної політики. Із бюджету міста підприємство отримало 1 389,3 тис. грн. дотацій. У 2017 році фінансовим результатом господарювання КП стали прибутки у сумі 243,1 тис. грн., що перевищило відповідний показник минулого року на 15,5 тис. грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.