У Луцьку недобросовісних «будівельників» наштрафували на 2,5 мільйона

У Луцьку недобросовісних «будівельників» наштрафували на 2,5 мільйона
Протягом 2017 року відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради наклав штрафів на загальну суму 2 541 626 грн., з них до місцевого бюджету надійшло 344 096 грн.

Про це стало відомо зі звіту про результати роботи відділу за підсумками 2017 року під час засідання виконкому Луцькради 21 лютого.

Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради працює 31 грудня 2015 року. Протягом 2017 року працівники провели 162 перевірки дотримання вимог законів у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм тощо. За їх результатами на 149 об’єктах будівництва виявили порушення та видали 145 приписів про їх усунення. Основними порушеннями було здійснення самочинного будівництва, розроблення проектної документації з недотриманням будівельних норм, стандартів та правил, проведення будівництва з відхиленням від проектної документації.

За результатами проведених перевірок працівники відділу винесли 144 постанови за правопорушення у сфері містобудівної діяльності на фізичних та юридичних осіб. Загальна сума накладених штрафів становить 2 541 626 грн., з них надійшло до місцевого бюджету 344 096 грн. Окрім того, у судах різних інстанцій перебувають на оскаржені постанови відділу за 2017 рік, сума штрафів яких складає 1 865 480 грн.

До виконавчої служби надіслали постанови відділу для стягнення в примусовому порядку з юридичних та фізичних осіб штрафів за 2017 рік обсягом 332 050 грн. Також вже у 2017 році в примусовому порядку через виконавчу службу або за рішенням суду сплатили до місцевого бюджету 194 200 грн. відповідно до постанов, прийнятих у 2016 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обіцяти - не означає женитись ! Ото ті ГАСКонці періодично звітують про штрафи, які вони наклали. Тільки того накладеного на порядок більше, ніж поступило грошей в бюджет. А ефективність роботи вимірюється реальними справами ! Отак і живемо у світі ілюзій.
Відповісти
Штрафи штрафами, а от помилок ніхто не виправляє, після оплати тих штрафів. А потім ми купуємо неякісне житло.
Відповісти