Єремеєв з Івахівим написали законопроект про скасування мовного закону

Єремеєв з Івахівим написали законопроект про скасування  мовного закону
Позафракційні народні депутатами Ігор Єремеєв та Степан Івахів 23 січня подали на розгляд до Верховної Ради України проект закону «Про визнання таким, що втратив чинність Закону України «Про засади державної мовної політики» № 1190-1.

На думку авторів законопроекту, скандальний закон Колесніченка-Ківалова, який і вони власне хочуть скасувати, має на меті знищення української мови та поступове запровадження російської як другої державної. Він був прийнятий з грубим порушенням регламенту Верховної Ради України та Конституції України, повідомили у прес-службі Єремеєва.

«Коли в української нації, під виглядом захисту мов національних меншин, хочуть забрати власну мову, це означає лише одне: ми продовжуємо потерпати від мовно-культурного насильства, яке має зовнішні потужні джерела підтримки. Причому відбувається це з використанням українських політиків-запроданців, які створили і підтримали цей закон. Окрім знищення української мови, він спрямований і на прямий розкол суспільства», – зазначив Ігор Єремеєв.

Також на думку Єремеєва, не витримує жодної критики норма закону Колесніченко-Ківалова, яка дозволяє запровадження регіональної мови, якщо в певному регіоні мешкає 10% представників національних меншин.

Межі проживання національних меншин та поширення їхніх мов дуже часто не збігаються із межами адміністративно-територіальних одиниць. Крім того, Європейська хартія регіональних мов або мов меншин аж ніяк не передбачає прийняття органами місцевого самоврядування рішень про визначення територій використання регіональних мов.

«Ми, українці, маємо свою рідну землю, історію, культуру. Це робить з нас єдину націю. І головне – у нас є наша українська мова, яку ми повинні захистити від знищення ззовні. Зроблю все можливе, щоб скасувати відверто антидержавний закон Колесніченка-Ківалова. Це мій обов’язок і як народного депутата, і як українця», - обґрунтовує свою позицію волинський нардеп Ігор Єремеєв.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Что вы мелете БАРЫГИ-нефтяные! У вас, что бизнес отобрать или забыли чьей нефтью торгуете? Поставить на место? Легко! Политики засраные!
Відповісти
Засланец це ти бо в своєму житті нічого доброго не зробив, а вони людям роботу дають і гроші платять. Степан той взагалі на свій округ стільки бахнув, що огого. Правда третину миші зі штабу вкрали але то вже інша пісня.
Відповісти
Як повідомили інтернет-видання, ДП «Укрзалізничпостач» 17 січня за результатами тендерів уклала низку угод на постачання 206 тис тон дизельного палива на загальну суму 2,81 млрд грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».
ТОВ «Укрпостач-Нафтотрейд» отримає 1,37 млрд грн. за дизпаливо марки Л-0,2-62 вартістю 13 650 грн./т. Засновником фірми є кіпрський офшор «Овг оіл вест лімітед», який також виступає засновником ряду фірм групи «Контініум» народного депутата Ігоря Єрємєєва (позафракційний). З врахуванням цієї закупівлі фірма від початку участі в тендерах в 2011 році отримала державні підряди на 5 699,31 млн грн.

ОЦЕ ТАК "ОПОЗИЦІОНЕРИ"?! ВІДКОЧУЮТЬ З УКРАЇНИ ГРОШІ В КІПРСЬКІ ОФШОРИ, А ВІД "ЗЛОЧИННОЇ" ВЛАДИ ОТРИМАЛИ ЛЕДЬ-ЩО НЕ ШІСТЬ МІЛЬЯРДІВ(!!!).
Відповісти
Вони збирають кошти на РЕВОЛЮЦІЮ!
Тому тихо тут.
Відповісти
ну,хай би,хоч щось би зробили
Відповісти
Молодець Єремеєв! Він виконує свої обіцянки перед виборцями.
А Гузю і гоп-кампанії - привіт.
Відповісти
Гузь-клоун и паяц!Стёпа так держать!!!
Відповісти
Шановні піарщики ціх двох крадіїв!Вони прекрасно знають,що цей законопроект ніколи не приймуть:)Хлопці просто перед вами попіаритись хочуть,аби потім було чим перед своїми селянами похвалитись.А як відомо:"Понти в селі,велика штука!":)))
Відповісти
:)))Чим би дітки не бавились,аби не плакали;)))
Відповісти
Гарантия-провал законопроекта.
Відповісти
Обіцяв Єремеев-зробив. все інше тут у КОМЕНТАТОРІВ-від лукавого. Ім'я йому-заздрість.
Відповісти
Тут злобствує кпсс, комсомол і смердюче жидво типу антіукрів. А Єремеєв як дотримував слова, так його й буде дотримувати. Доки комуняки з червивими жидами не захлинуться своєю жовчю.
Відповісти