Повідомили, коли з’явиться вакцина від кору

Повідомили, коли з’явиться вакцина від кору
Закуплені через міжнародні організації вакцини КПК у п'ятницю будуть завезені в Україну, а вже в понеділок їх розподілять між регіонами.

Про це в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун сказала журналістам після засідання уряду, – пише Укрінформ.

«Вакцини мають приїхати в Україну, це були заплановані, які ми закупили, але ми просили ЮНІСЕФ, щоб вони швидко їх привезли. Вони будуть приведені у п'ятницю і у понеділок розповсюджені по регіонах. Зважаючи на те, що вже буде доставлено нові вакцини, ми не ініціювали додаткові розподіли між областями, бо це забере тиждень часу. А на прикінці травня будуть ще додаткові вакцини, і ще у жовтні. Тобто, на цей рік ми дозакуповуємо ще 500 тисяч доз і, думаю, що вакцини вистачить», – сказала Супрун.

За її словами, проблеми з забезпеченням вакцинами КПК є на Одещині, але туди передали КПК із Запоріжжя, а на Київщині запевнили в МОЗ, вакцини вистачає.

«Є проблеми на Закарпатті, бо там місцева адміністрація і губернатор (Геннадій) Москаль нам повідомив, що вони отримують 8 тисяч доз від Угорщини, але їх належним чином не розмитнили і вони ніби контрабанда, а тепер лікарі не хочуть їх використовувати і ми їм передали дози», – розповіла Супрун.

Вона закликає батьків обов'язково вакцинувати своїх дітей та вакцинуватися самим.

«Як ми бачимо, в Україні вже є 10 смертей, ми не можемо більше чекати», – наголосила в.о. міністра.

Вона зазначила, що на засіданні уряду піднімалося питання щодо придбання вакцин від кору для дорослих.

«Будемо на національному рівні рахувати, скільки треба вакцини для них, і для новонароджених дітей, і тих, хто не був вакцинований упродовж останніх десяти років. Ми будемо розподіляти їх по іншому, не через МОЗ, а швидше», – додала очільниця міністерства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.