У Луцьку мешканці будинку скаржаться на вібрування стін через «ліфт Єремеєвої»

У Луцьку мешканці будинку скаржаться на вібрування стін через «ліфт Єремеєвої»
Жителі будинку №1 на проспекті Грушевського у Луцьку розповідають, що через встановлений власницею медичного центру Тетяною Єремеєвою додатковий ліфт, будинок «вібрує» під час його руху.

При його рухові стіни у будинку вібрують, стверджують місцеві, пише «Волинь 24».

«Ліфт встановили на стіні, яка є спільною з нашою квартирою. Коли він рухається – стіна вібрує. Я зателефонувала у «жек», попросила, щоб спеціалісти прийшли і перевірили, наскільки безпечною для нашого старого будинку є така вібрація. Спочатку мені пообіцяли, що відправлять майстра. За якийсь час телефонують і кажуть, що майстер оглянув наш ліфт і з ним все в порядку. Але оглянули вони ліфт, який в під’їзді. Коли я роз’яснила ще раз ситуацію, пообіцяли повторно відправити майстра. Але через якийсь час перетелефонували і сказали, що ніхто не прийде. Бо наш будинок – уже не на їхньому балансі», – розповіла одна із сусідок.

Директор луцького «жеку» №3 Руслан Юлдашев пояснив: питання – не в його компетенції, і загалом він від початку був проти ідеї виділяти житлові приміщення під офіси.

«Перед тим, як починати реконструкцію, проектанти мали б скласти проект, відділ архітектурно-будівельного контролю – затвердити його і дати дозвіл на початок робіт. Моя компетенція тут закінчується. Це питання піднімалося ще влітку, приїжджали і працівники проектної організації, і міськради… Моя позиція була така: якщо ліфт і встановлювати, то так, щоб він не доторкався до сусідської стіни. Бо якщо кріпити його до стіни, вібрація буде», – розповів директор «жеку».

За його словами, це – перший відомий йому випадок, коли посеред багатоповерхівки у квартирі встановили ліфт.

Нагадаємо, торік власниця Центру хірургії ока ім. Загурського Тетяна Єремеєва, який розташований на першому поверсі будівлі, купила одну із квартир на другому поверсі і вирішила встановити додатковий ліфт. Для цього довелося пробивати дірку у перекритті між першим і другим поверхами. Під час будівельних робіт на стінах будинку почали з’являтися тріщини.

Після того, як мешканці надали розголосу ситуації, одна із фірм Єремеєвої подала до суду на сусідів. Мовляв, замуровані десять років тому без спеціальних дозволів лоджії стали причиною тріщин, а не діра у плиті перекриття.

Своєю чергою, мешканці також подали судовий позов, щоб зобов’язати медичний центр дотримуватися будівельних норм, які забороняють встановлювати ліфти поруч із стінами, що межують із житлом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та зажерлась капець! Вона ще в Яровиці власного ліфта влупашила, бо ж негоже такій баришні з челяддю в одному ліфті кататись.
Відповісти
А чого не вертольотна площадка зверху?
Відповісти
спалити до дідька
Відповісти
Останні новини
У Луцьку мешканці будинку скаржаться на вібрування стін через «ліфт Єремеєвої»
22 лютий, 2018, 17:33