У Луцьку пропонують вивішувати «бандерівський» прапор

У Луцьку пропонують вивішувати «бандерівський» прапор
Депутат Луцької міської ради Микола Федік пропонує вивішувати прапор ОУН на території міста поряд із державним стягом.

Про це йшлося 23 лютого під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

За словами Федіка, мета такої ініціативи – публічна відповідь для Польщі на прийняті так звані «антибандерівські» закони, публічне вираження позиції громадян з приводу того, що «Польща своїми діями унеможливлює подальший діалог» з Україною, що не вигідно обом державам.
«Це заклик не нав’язувати, кого ми маємо в Україні шанувати. Не розказувати, хто ми є такі і звідки взялись», - сказав депутат.

Він запевнив, що цей проект містить конкретні вказівки, яким чином має відбуватись процедура вивішення прапора – коли, де, на скільки часу, чого нема у подібному попередньому проекті, який ухвалили у 2014 році у міській раді.

Натомість члени комісії зауважили, що треба або скасувати попередній проект, або внести у нього зміни. Тож після вивчення обох проектів юристами, це питання ще розглянуть під час наступного засідання комісії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бо не встигнете!
Відповісти
То чого ми нав"язуємо свою думку всім. Польща вирішила, бо вона окрема самостійна держава. Вона приймає свої закони, які вважає правильними для себе. А ми повинні створювати свої закони і не вказувати всім, які вони мають приймати закони.
Відповісти
Поляки будуть вимагати вибачень від українців після кожного польоту їх еліти до Смоленська...
Відповісти