Волинські лісники звітують: звірів побільшало ...порівняно з 2001 роком

Волинські лісники звітують: звірів побільшало ...порівняно з 2001 роком
Волинські лісники у 2012 році від ведення мисливського господарства отримали 555 тисяч гривень надходжень.

Минулого року лісова охорона виявила 210 випадків порушень правил полювання. Наклали 43 тисячі. гривень штрафів, повідомили у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

У добровільному порядку порушники сплатили 42 тисячі гривень.

Виявили 210 випадків браконьєрства. Сума збитків - 109 тисяч гривень. У добровільному порядку сплатили 89 тисяч гривень.

Для розслідування і примусового стягнення збитків у районні відділи МВС передали 1 справу. Ще 8 справ – у судах.

Сьогодні ще залишаються невідшкодованими збитки за фактом незаконного добування трьох лосів у мисливських угіддях Камінь-Каширського лісгоспу та ще одного лося – у мисливських угіддях Ковельського лісгоспу. В обох випадках порушників затримала лісова охорона, і передала їх міліції.

У 2012 році єгерська служба у порушників правил полювання відібрала 412 одиниці вогнепальної зброї.

На початок 2013 року в угіддях, за які відповідає обласне управління, обліковано 13 тисяч 549 голів копитних тварин, в тому числі: лось – 612 голів, олень європейський (благородний) - 549 голів, олень плямистий – 546 голів, козуля – 8 тисяч 240 голів, кабан – 3 тисячі 582 голови.

Порівняно із 2001 роком загальна чисельність копитних тварин збільшилась на 4 тисячі 353 голови, запевняють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, нещодавно у лісах державного підприємства «Мисливське господарство «Звірівське» відбувся облік зубрів – тварин, які занесені до Червоної книги і яких, зі слів природоохоронців, тут стає все менше.

Пізніше начальник Волинського обласного лісового та мисливського господарства Богдан Колісник запевняв, що зубрам на Волині – не зовсім комфортно

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"в угіддях користувачів обласного управління обліковано". Поясніть, що це означає? Хтось користується обласним управлінням?
Відповісти
Тут маленька описка. Якщо простіше, то можна було б написати: "В мисливських угіддях, користувач яких - Волинське обласне управління лісового і мисливського господарства (тобто, держава)... і далі по тексту. Справа в тім, що всі ліси - державні, але вони мають різних користувачів, тобто - господарів. Є так звані "колгоспні" ліси, міжгосподарські, військові іт.д. Найбільший користувач лісів Волині, як і інших областей України - обласні управління лісового господарства. Згідно Лісового кодексу України, вони мають право здати на певних умовах в оренду якусь площу мисливського господарства, але залишаються головним користувачем лісу і усього, що в ньому є.
Відповісти
Останні новини
Волинські лісники звітують: звірів побільшало ...порівняно з 2001 роком
26 січень, 2013, 10:08