В Україні хочуть посилити штрафи за перевищення швидкості

В Україні хочуть посилити штрафи за перевищення швидкості
В Укравтодорі хочуть збільшити суми штрафів за перевищення швидкості на дорогах, а також посилити штат поліції.

Про це заявив в. о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славомир Новак, – пишуть Факти ICTV із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Нам не вистачає поліції, яка б штрафувала порушників швидкісного режиму. Ми можемо прописати обмеження в 40, 50, 60 км/год, але якщо нікому штрафувати за перевищення швидкості, то закон не працюватиме. Це першочергове завдання – посилення поліції і збільшення штрафів», – заявив він.

Він також вважає, що для вирішення питання перевищення водіями швидкості і, відповідно, для зниження рівня смертності на дорогах необхідно побудувати автоматичну систему контролю швидкості, змінити закон про фотофіксацію.

«Тільки так ми отримаємо реальний результат щодо порушення швидкісного режиму і скорочення смертності. Але я усвідомлюю: це непопулярна думка, особливо серед водіїв», – зазначив він.

Новак підкреслив, що вирішення питання збільшення граничної швидкості на дорогах – в першу чергу, за поліцією, комунальними владою або власниками доріг.

«Вони повинні вирішувати, яка повинна бути швидкість. Якщо є можливість і дорога – на дві-три-чотири смуги, то, звичайно, можна збільшити швидкість на ній. Ми запропонували основну загальну умову по дорогах у населених пунктах: з 60 км/год знизили до 50 км/ ч. В інших країнах, наприклад в ЄС, йдуть переговори на предмет зниження ще з 50 км/год до 30 км/год у спеціальних зонах, в центрі міст», – сказав Новак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні хочуть посилити штрафи за перевищення швидкості
23 лютий, 2018, 14:38