Як вберегтися від бурульок-убивць

Як вберегтися від бурульок-убивць
Найбільша небезпека травмуватися льодяними бурульками існує в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків, - кажуть рятувальники.

Волинські рятувальники розповіли, як вберегтися від падіння на голову шматків замерзлої води.

Лід на дахах справді небезпечний. Наприклад, за повідомленням УНІАН 26 грудня 2012 року близько 18:00 з даху будинку № 20 на вулиці Ярославів Вал у Києві впала крижана брила і травмувала 49-річну жінку, яка йшла по тротуару. Наступного дняжінка померла у лікарні.

Утворення бурульок є серйозною проблемою, кажуть в ТУ МНС у Волинській області. Падаючи, вони можуть травмувати перехожих. А особливу небезпеку бурульки становлять в місцях масового скупчення людей та на вузьких вуличках, де тротуари безпосередньо прилягають до будинків.

Уважними слід бути під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу, розповідають рятувальники.

Загрозливою є ситуація поблизу під'їздів багатоповерхових будинків та при вході до торговельного майданчика. Вірогідність травмування в цих місцях є найвищою.

Ні в якому разі не можна заходити за спеціальні огорожі, якими огороджені небезпечні місця.

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності — самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.

По можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста, вважають рятувальники.

Також потрібно бути обережним, йдучи повз будинки в період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки. Проходячи ці місця, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок.

А керівникам організацій та установ повинні подбати, аби на дахах їх будівель не утворювалися бурульки і льодові нарости, очищати дахи від снігу. Якщо позбавитися від бурульок неможливо - обмежте доступ людей до небезпечних ділянок, радять рятувальники.

Судячи з повідомлення пожежників, ще одним способом боротьби з бурульками є вчасне звернення до їх служби. Наприклад, 25 січня адміністрація Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання звернулася до служби порятунку з проханням допомогти збити льодяні бурульки з даху центральної лікарні.

«На виклик оперативно зреагувала 4-а Державна пожежно-рятувальна частина м. Ковеля. На місце негайно прибули рятувальники, які за годину збили бурульки з даху будівлі», - йдеться у повідомленні рятувальників.

Окрім цього, рятувальники відгукнулися на прохання ковельського РЖКП №1 та допомогли збити льодяні бурульки з даху п’ятиповерхового житлового будинку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: МНС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як вберегтися від бурульок-убивць
26 січень, 2013, 14:45