На Волині перевіряють котельні садків і шкіл: бояться вибуху

На Волині перевіряють котельні садків і шкіл: бояться вибуху
У Волинській області розпочалися позапланові перевірки технічного стану котелень у дошкільних та загально-освітніх навчальних закладах.

Рішення перевірити котельні прийняли після того, як 12 січня у селищі Першотравневськ Баранівського району Житомирської області у котельні вибухнув котел, що працював на твердому паливі, повідомили у Територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Волинській області.

Вибух стався вночі, тож ніхто не постраждав. Проте вибух зруйнував приміщення котельні. Уже після інциденту стало відомо, що котел був встановлений з порушеннями. Мало того – працівники котельні це знали.

Справу розслідує прокуратура. А Кабінет Міністрів України дав вказівку територіальним позапланово перевірити технічний стан котелень у дошкільних та загально-освітніх навчальних закладах.

На Волині перевірку проводить управління Держгірпромнагляду у Волинській області спільно з представниками управління Держтехногенбезпеки.

Під час перевірок інспектори Держгірпромнагляду особливо звертають увагу на професійний добір операторів котельних, технічний стан обладнання котелень, наявність проектно-виконавчої документації, організацію технічного обслуговування обладнання, введення в експлуатацію котелень, наявність дозволів, тощо, кажуть у Держгірпромнагляді.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: безпека
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині перевіряють котельні садків і шкіл: бояться вибуху
26 січень, 2013, 17:56