На дорогах України з'являться ще одні «перевіряльники» у формі. ВІДЕО

На дорогах України з'являться ще одні «перевіряльники» у формі. ВІДЕО
У нелегальних таксистів забиратимуть автомобілі: таке право з'явилось у інспекторів управління державного контролю за безпекою наземного транспорту.

З нового року чиновники мають право одягати форму, брати в руки жезли і зупиняти автомобілі із шашечками, повідомили у ТСН.

Атрибути даішників чиновникам поки що не видали, а на весь Київ транспортних інспекторів лише десять, проте вони готові суворо карати нелегалів.

В разі відсутності ліцензії таксиста штрафуватимуть на суму до 1700 гривень, а повторне порушення загрожує штрафом до 8 тисяч гривень і може потягнути навіть на конфіскацію транспорту.

Найбільше нововведенням зраділи легальні перевізники. 80% ринку таксі в Україні перебуває в тіні, тому роботи для чесних зараз має побільшати. А тим часом збільшаться і тарифи.

Нелегальні таксисти новину про ще одних перевіряльників на дорогах сприймають без радощів та вже готуються платити і їм, щоб не чіпали.

Боротьба з нелегалами навряд чи наближає пасажирів до цивілізованого ринку. За негоди або у святкові дні викликати таксі - марна справа, оскільки приватники з ліцензіями самі вирішують, коли виїжджати на роботу. А відсутність нелегалів лише посилить дефіцит.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дорога
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає ніякого закону.Це все понти.
Відповісти
В таксистів порядок навести важко
Відповісти
Останні новини
На дорогах України з'являться ще одні «перевіряльники» у формі. ВІДЕО
27 січень, 2013, 14:28