Ситуацію поставили «з голови на ноги», - Лапін щодо закону про реінтеграцію Донбасу

 Ситуацію поставили «з голови на ноги», - Лапін щодо закону про реінтеграцію Донбасу
Народний депутат України Ігор Лапін прокоментував і обґрунтував закон про реінтеграцію Донбасу.

Про це він розповів в ефірі телеканалу NewsOne.

«Зміна назви «АТО» не міняє суті. Держава Україна воює за свою незалежність. Звичайно я, як військовий, хотів би, щоб війна називалась війною, але якщо ми подивимся на політичну сторону, то що нам це дає? Збройними силами керував перший заступник голови СБУ, в рамках АТО, це взагалі якийсь абсурд. Він не те що не може керувати, він не знає, що таке «тилове забезпечення», що таке Збройні сили та інші тонкощі військової справи. Завдяки цьому закону, створили єдине командування, і таким чином ситуацію поставили «з голови на ноги»,– пояснює Лапін.

Також нардеп заявив, що роль Президента в командуванні залишається незмінною, однак законопроект змінює зовнішньополітичну сторону ситуації на сході України. «Просити летальну зброю, ті ж самі «Джавеліни» в Америки для проведення боротьби з терористами в рамках АТО було якось нелогічно. Тому вважаю, що ситуація з перейменуванням буде нам на руку».

Разом з тим Ігор Лапін зауважив, що Російська Федерація не наважиться на континентальну агресію. Те, що вони говорять останнім часом не дивує. Їх тактика проста, вони нас будуть лякати якимись страшилками. Але сьогодні Росія не готова до протистояння.

На запитання про те, що закон унеможливлює мирне врегулювання конфлікту, Ігор Лапін заявив, що варіантів мирного врегулювання і бути не може. Всі, хто воює на російському боці в ОРДЛО не матимуть ніякої можливості повернутися в Росію, тому будуть приречені боротися за виживання.

Також політик розказав, що громадяни України, які воюють на російському боці, на Сході закінчилися ще в липні 2014-го. “З липня місяця я там ні одного українського паспорта, покійного не вилучав. Ми збирали коробками лише російські паспорти, паспорти найманців”. А щодо регулярних збройних сил РФ, то в окремі періоди їх було більше 16 тисяч, тому громадяни України там не воюють. “Там є найманці, військові туристи і чеченці – кадировці, це є громадяни РФ, які ходять з нашивками ЛДНР. У нас зовнішня агресія, а не громадянська війна. Є такі люди під назвою «колаборанти», які співпрацюють з агресором і є зареєстрований мною у Верховній Раді законопроект про засудження і недопустимість колабораціонізму”, - повідомив Ігор Лапін.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
про це говорили. Тепер вже видно по ньому...
Відповісти
Останні новини
Ситуацію поставили «з голови на ноги», - Лапін щодо закону про реінтеграцію Донбасу
26 лютий, 2018, 10:01