Пасажири скаржаться на рейс «Луцьк-Нововолинськ»

Пасажири скаржаться на рейс «Луцьк-Нововолинськ»
Волиняни скаржаться на автобус, що курсує за маршрутом «Луцьк-Нововолинськ».

Поламане крісло, люки заклеєні плівкою, несправні двері – автобус з такими «зручностями» курсує за маршрутом Луцьк-Нововолинськ, - повідомляє ІА «Волинські новини».

23 лютого волинянка придбала у касі квиток зі вказаним місцем на автобус з Луцька до Нововолинська, заплативши майже 80 гривень. Купуючий квиток, дівчина ще не знала, змушена буде 2 години їхати у напівлежачому положенні. Спинка крісла виявилась поламана – просто відхилялася назад, не тримаючи основи.

Пасажирка висловила незадоволення водію, мовляв, вона платила за квиток не для того, щоб їхати з такими «комфортом». Водій відповів - крісло зламали вчора. На прохання пасажирки якось вирішити ситуацію, бо їхати їй з Луцька до Нововолинська близько 2 годин, відповів: «Я його не ламав». На цьому – все.

Поламана спинка сидіння також створювала незручності пасажирці позаду, якому дорогою довелося тримати спинку в руках, аби вона не відтиснула їй ноги.


Чи має право перевізник відправляти на маршрут автобус в такому технічному стані – питаємо у директора Департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Івана Мирки.

З його слів, автобус має бути справним, і за цим повинен слідкувати перш за все поставлений перевізником відповідальний фаховий працівник. І саме він має встановити, чи може виїжджати в рейс авто, чи не може.

«Спинка сидіння поламана, ну а якщо поламалась вже під час руху в рейсі – значить, на цьому сидінні не повинно бути пасажира. А пасажир не повинен нехтувати своїми правами», - наголосив Іван Мирка.

Але на поламаній спинці крісла «приємності» подорожі в маршрутці Луцьк-Новововолинськ не закінчилися.

Людей було повен автобус. Чимало стояли. Щоб вийти пасажиру з кінця маршрутки, доводилося виходити усім, хто стояв попереду. Задні двері, зі слів водія, не працюють. Щоправда, на автостанції у Володимирі-Волинському чомусь двері таки відчинилися.

«Не маршрутка, а душогубка», - прокоментував чоловік «веселу» поїздку.

Зважаючи на низку зауважень до стану транспортного засобу, виникло логічне питання, як взагалі такий автобус пройшов техогляд і чи пройшов взагалі.

«Без акту техогляду ми до конкурсу не допускаємо. Управління безпеки на транспорті в області згідно зі своїми плановими заходами теж контролює перевізників на дотримання ними відповідних галузевих норм в т.ч. в розрізі технічного стану, який напряму впливає на безпеку пасажирів», - каже Іван Мирка.

З його слів, перед конкурсом всі автобуси оглядаються.

«Цим ми дисциплінуємо як перевізників, так і інші органи влади, що видають їм різні довідки чи документи. Це дає результат. Ви ж бачили. Буває різне: то автобус згорівший подають на конкурс, то сидіння без місця для ніг встановлюють, в техпаспорт впишуть, то вікна без скла. А на папері - ніби щойно з заводу», - додає посадовець.

Щодо того, яка відповідальність діє для перевізника, який нехтує безпекою своїх пасажирів, Іван Мирка каже: Трансбезпека накладає приписи, штрафує.

«Департамент, своєю чергою, розриває договори на перевезення, коли порушуються особливі умови договору. Наприклад, коли не виконуються рейси в межах допустимого відсотку, чи їздять незаявленим в договорі (а значить ми не знаємо чи він пройшов техогляд і т.д.) транспортом. Ми це робимо принципово і отримуємо серйозний спротив від недобросовісних перевізників», - пояснює Іван Мирка.

Окрім дверей, які начебто, згідно з версією водія, не відчиняються, вентиляційні люки були заклеєні плівкою.

«Їхав старший чоловік. Стояв. Дорогою йому стало погано – чоловік впав посеред проходу. Ні люк відчинити, ні двері, щоб свіже повітря було. Чоловік стояв майже в кінці автобусу. На щастя, все обійшлося. А якби що – поки люди вийшли б», - каже волинянка Олена, яка також їхала у маршрутці за рейсом Луцьк-Нововолинськ.

У салоні – жодної інформації про перевізника. Ні хто обслуговує маршрут, ні будь-яких контактних телефонів.

Тим часом, Іван Мирка переконує: наявність в салоні певної інформації про перевізника передбачено правилами перевезень.

«Рідко коли при оглядах я такої інформації не бачу», - додає посадовець.

Просимо у водія номер перевізника – дуже хочеться запитати, чи знає він, в якому стані їздять його транспортні засоби, і чи відомо йому, що він наражає людей на небезпеку.

Водій каже: номеру немає.

«Тобто у вас немає телефону до свого начальника?», - перепитуємо. «Ні, немає», - відповідає керманич. У квитку вказано, що перевізник Веснянка В.М.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бла бла бла а які санкції до перевізника і водія ?
Відповісти