Готують зміни до правил нарахування субсидій

Готують зміни до правил нарахування субсидій
Кабінет міністрів зараз працює над змінами правил нарахування субсидій для населення.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Правила нарахування субсидій ми весь час вдосконалюємо. Ми кожен рік приймаємо постанову за підсумками опалювального сезону. В цьому році ми теж готуємо таку постанову і теж будуть зміни», – повідомив Рева.

Міністр зазначив, що Кабмін протягом 2018 року напрацює зміни, необхідні для запровадження монетизації субсидій на житлово-комунальні послуги для домогосподарств. Зараз уряд напрацьовує варіанти спільно з громадськістю та ОСББ.

«Тільки що я бачив Якова Васильовича Смолія, кандидата на посаду голови Нацбанку і нинішнього виконуючого обов'язки, ми з ним зараз будемо опрацьовувати питання створення спеціальних рахунків для того, щоб перераховувати людям кошти за житлово-комунальні послуги, щоб вони могли платити з цього рахунку», – зазначив Рева.

За його словами, згідно із законом, монетизовані субсидії повинні виплачуватися домогосподарствам з 1 січня 2019 року. Нагадаємо, на початку лютого повідомлялося, що в рамках монетизації субсидій за станом на 7 лютого 2018 року Казначейством перераховані субвенції на погашення кредиторської заборгованості, що утворилася на 1 січня 2018 року, згідно заповнених реєстрів і доручень Мінфіну на суму понад 9 млрд гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: субсидії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.