Матерів-одиначок позбавлятимуть соціальної допомоги

Матерів-одиначок позбавлятимуть соціальної допомоги
З 1 грудня уряд по всіх областях розпочнеться експеримент «Непрямі методи оцінки доходів громадян», зокрема перевірятимуть матерів-одиначок, які претендують на соціальну допомогу.

Про їхні доходи інспектори управлінь праці і соціального захисту розпитуватимуть сусідів.

Соціальну допомогу не призначатимуть тим жінкам, які мають кондиціонер, сучасний велосипед, скутер, посудомийну машину, хто робить ремонт з використанням дорогих будматеріалів.

Також інспектори цікавитимуться наявністю співмешканців і квартирантів, породистих тварин та отриманням грошових переказів з-за кордону.

«Це продовження загальної тенденції уряду вирішувати питання бюджету виключно за рахунок малозабезпечених громадян, – вважає експерт Центру Разумкова Павло Розенко. – Жодної економії коштів це не принесе, бо мова йде про мізерні суми – жінки отримують близько 300 гривень. Навпаки, для держави це лише додаткові витрати, бо непрямі оцінки доходів теж має хтось робити. Теперішнього штату соціальних інспекторів недостатньо, тому доведеться наймати людей. Якщо врахувати, що нинішній уряд – це заможні люди, які не звітують перед українцями, скільки вони отримують і на що витрачають гроші, то вимагати звіту від інших категорій населення недопустимо».



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Джерело: Gazeta.ua
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Матерів-одиначок позбавлятимуть соціальної допомоги
22 листопад, 2011, 15:47